Anasayfa / Beslenme / Çocuklarınızı Organik Gıda İle Beslemenin Önemi
vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (4)

Çocuklarınızı Organik Gıda İle Beslemenin Önemi

süt-organik (3)Geleceğimizi emanet edeceğimiz canların beslenme ve büyüme gelişimi pek tabii ki ebeveynler açısından son derece önemlidir. Her anne – baba çocuklarını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yetiştirmek ister. İşte tam da bu sebeplerden ötürü minik canlarımızın beslenme şeklinin hayat kalitelerini etkilediğini araştırmacılar ortaya koymuştur.

Tarım sektöründe ekilen ürün; böcek ve diğer hastalıklardan korunması ya da daha hızlı ve daha güzel görünerek büyümesi için bazı hormonlama ve ilaçlama işlemlerine maruz bırakılmaktadır. Bu işlemlere maruz kalan ürünler incelendiğinde, ürünlerin içerinde “Pestisit” adlı bir madde tespit edilmiştir.

süt-organik (2)

Pestisit; insan sağlığını olumsuz yöne etkileyen, bir virüs ya da bakteri olabilen biyolojik bir ajandır. Bu madde; karaciğer ve böbreklerde uzun vadeli alımda büyük hasarlara yol açmaktadır. Yapılan araştırmalara göre bu maddenin aynı zamanda hücre onarımını da engellediği dolayısıyla da kanser ve türevi hastalıklara da yol açabildiği tespit edilmiştir.  Tarım ile uğraşan çiftçilerin sağlık durumunu kontrol eden ve bu konu hakkında araştırma yapan uzmanlar; çiftçilerin bu madde ile bir süre haşır neşir olduktan sonra kromozom yapılarında değişimlerin meydana geldiğini aynı zamanda karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarının da yine bu kişilerde ortaya çıktığını tespit etmişlerdir.

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (5)

Çocukların bu gibi kimyasal maddelerden uzak durmaları için organik beslenme ile yaşamlarını devam ettirmelerinin daha sağlıklı olduğunu vurgulayan uzmanlar, aileleri bu konuda daha bilinçli olmaya sevk ediyor. Kimyasal madde almadan doğal ortamlarda doğal olarak yetiştirilen; sebze, meyve ve diğer bitkisel ürünler, üzerlerindeki mineral, vitamin, protein, doymuş-doymamış yağ asitleri gibi faydalı maddeleri yitirmeden mutfaklara ulaşabiliyor. Çocukların beyin, kemik ve diğer gelişimleri sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmeleri için almaları gereken bu besin türevlerini yeterli şekilde ve gün aşırı temin etmeleri gerektiğini vurgulayan uzmanlar, ebeveynleri organik beslenme konusunda bilinçlenmeye davet ediyor.

 

Bir öncesi yazımız olan Vegan Beslenme Nedir Faydaları Nelerdir? başlıklı makalemizde Vegan Beslenme hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

organik kahvaltı

Mis Gibi Bir Köy Kahvaltısına Ne Dersiniz?

Organik kahvaltı tadını özleyenler buraya! Günümüzde herkes sağlığı için organik ürün arayışına giriyor ancak nereden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir