Anasayfa / Annelere Özel / Annelere Organik Besinler Hakkında Tavsiyeler

Annelere Organik Besinler Hakkında Tavsiyeler

organiktarim-organikürünler-organikciyizbiz (6)Günümüzde organik ürünler bulmak zorlaştı. Her yiyecek hormonlu artık. Yaz meyve sebzesi artık kışında bulunuyor.Tabi hormon takviyesiyle. Siz anneler elbette çocuklarınıza hormonlu yiyecek yedirmek istemiyorsunuz. Öncelikle yaz meyve ve sebzesini yazın, kış meyve ve sebzesini kışın yemenizi öneririz. Organik gıda denilince akla tarlada organik gübre ile yetişen, tarım ilacı olmadan yetişen bitkilerdir. Uzun süre raf ömrü olan yiyecekler organik olamaz. Çünkü organik olarak yetişen bitkiler çabuk bozulabilen ürünlerdir. Aynı zamanda hepsi aynı boyda aynı şekilde olmaz. Boyutları farklı hatta şekiller yamuk olması o ürünün organik olduğunu gösterir.

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (15)

Öncelikle neden organik besin tüketilmeli onu size aktaralım. Özellikle emziren anneler besinlerle aldığınız zararlı öğeler sütünüzle bebeğinize geçmektedir. Bu sebeple anne sağlığı ve bebeğinizin sağlığı tehlikeye girmektedir. Organik olmayan besinlerde tarım ilaçları, suni gübre kullanıldığından hepimiz için özellikle anne adayları ve bebeğini besleyen anneler için çok tehlikelidir. Organik ürünler tarladan başlayıp tüketime çıkana kadar her aşaması kontrol edilip ve mutlaka sertifikalanmış ve hiçbir şekilde kimyasal madde içermeyen belgelenmiş ürünlerdir.

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (5)

Beslenme açısından risk altında olan kişiler gebe ve emziren anneler, bebekler ve büyüme çağındaki çocuklardır. Bu gruplara özellikle hormonsuz organik besinler tüketmelidir. Büyüme çağındaki çocuğunuza hormonlu yiyecek ve içecek verdiğinizde hormonsal sıkıntılar yaşanır. Ya büyüme hormonu çok salgılanır ya da azalır. Bu konuda anneler çok dikkat etmelidir. Hormonlu yiyecekler obeziteyi de tetiklemektedir. Bu sorun anne karnında başlar. Anne eğer organik beslenmez ise bebeğinize zararlı besinler geçerek obezitenin yolunu açmış olursunuz. Organik ürün de mutlaka sertifikasına ve nerede yetiştiğine bakmalısınız.

 

Bir öncesi yazımız olan Neden Vegan Beslenme Tercih Edilmelidir? başlıklı makalemizde Vegan Beslenme hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir