Anasayfa / Moda / Organik Kişisel Bakım / Kozmetik Ürünlerinde Neden Organik Olanı Seçmeniz Gerektiğini Biliyor musunuz?

Kozmetik Ürünlerinde Neden Organik Olanı Seçmeniz Gerektiğini Biliyor musunuz?

Organik kozmetik ve bakım ürünleri seçmeniz için sayısız nedeniniz var

Hiçbirimiz iyi bir ambalaja sahip olmayan, kokusuz ya da dokusunu beğenmediğimiz bir kozmetik ürününü almayız. İşte bu sebeple piyasada bulunan birçok kozmetik ürün aslında sağlığımızı riske atma pahasına kimyasal maddeler ile süslenmekte ve göz boyamaya çalışılmaktadır. Bu nedenle sağlığını düşünenlere özel olarak organik kozmetik ve bakım ürünü seçmenin önemini ve farkını açıklıyoruz.

Çoğuz ünlü kozmetik markası ne kadar anlaması güç olsa da aslında sağlığımız için büyük tehdit. İçeriğinde bulunan alerjiden kansere birçok kronik ya da ölümcül sağlık problemine yol açabilecek olan kimyasallar ile sentetik kozmetik ürünleri, organik ürünler aksine sınırlı kullanım sonrasında geri dönüşü zor zararlar veriyor. Örnek vermek gerekirse hamileyken bebeğimize zarar vermemesi için saç boyalarını kullanmıyoruz ancak cildimizdeki çatlakları gidermek için kremlere başvuruyoruz. Yani farkında olmadan sevdiklerimize zarar verme tuzağına hepimiz ne kadar dikkatli olsak da düşebiliyoruz. Harcamakta olduğunuz nakit  ve emeğin size sağlık sorunları olarak geri dönmemesi için neler yapabileceğimize bakalım o zaman…

organik kozmetik

Neden organik kozmetik?

Cilt sağlığından saçların sağlığına kadar birçok farklı detayda sağlıklı olanın organik kozmetik ürünler ile geldiğini bilmenizde fayda var. Çünkü doğal olarak büyüme, yetiştirme ve kullanıma hazır hale getirme aşamalarında içeriğindeki hiçbir maddenin ilaç ya da hormon gibi kimyasallar kullanılmaksızın temin edildiği bu maddeler, size vaat edilen doğanın gerçek mucizelerini sunabilecek ürünlerdir.

Organik sertifikalarına sahip ürünler demek diğer kozmetik ürünlerinin aksine içerik ve karışımı oluşturan maddeler açısından da doğallığı takip ve test edilen, sonrasında da onaylanan ürünler demek. Tabi bir diğer bakış açısı ile bakıldığı zaman her doğal ürününün her şikayete iyi gelmesi de mümkün olmadığından ürünlerin doğal bir içeriğe sahip olması kadar doğru içeriğe de sahip olması ve bunun için doğru markaların ya da yöntemlerin seçilmesi gerekiyor.

organik kozmetik

Peki doğru ürün nasıl anlaşılır?

Organik ürünler ile bakımınızı yapmanın önemini kavramış ve bu nedenlerle yalnızca organik ürünleri almaya karar vermiş olabilirsiniz. Ancak aklınızda organik ürünlerin doğru olanını aldığınıza dair şüpheleriniz varsa dikkat etmeniz gereken birkaç küçük ipucu kurtarıcı olabilir.

Öncelikle ürünlerin eğer test boyutunu temin edebilme imkanınız varsa deneyerek almaya çalışın. İçerik her ne kadar organik cilt bakım yağları ya da doğal vitaminlerden oluşsa da bu maddelerin sizdeki alerjik etkilerini kestiremeyebilirsiniz. Hassas bir yapınız varsa denemeye çalışın. Deneme imkanınız olmayan ürünler hakkında ise yorumları inceleyin. Güvenilir forum sitelerinde kullanıcı görüşlerini öğrenebilir, hatta biraz detaylı bir araştırma ile kendi cilt tipinize benzer kişilerde ortaya çıkan etkileri okuyabilirsiniz. Aldığınız ürünlerin etiketlerini ise dikkatli okumaya ve en küçük yazıları dahi incelemeye özen gösterin.

Bir önceki yazımız olan ”Neden Kilo Veremiyorum?” Sorusuna Çözüm Birlikte Buluyoruz ile kilo verememe sorununuzun önündeki engelleri öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir