Anasayfa / Organik / Organik Zeytin Nasıl Anlaşılır?
zeyytinn

Organik Zeytin Nasıl Anlaşılır?

zeytinHepimizin kahvaltı tabağında dikkat etmediği ama bulundurduğu zeytin acaba organik mi? Değil mi? Diye hiç düşündük mü?

Organik zeytin içinde de bulundurduğu bazı maddeler ile hayatımızın aslında vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir. Organik zeytin içerisinde ki ‘’Oleuropein’’ maddesi ile uzun sağlıklı yaşamanın sırrını bünyesinde barındırıyor. Bu madde aynı zamanda kanserin de baş düşmanıdır. Oleuropein maddesi içerisinde aynı zamanda A,D,E,K gibi yağda çözünen vitaminler de bulunmaktadır.

Fakat dışarıdan alınan organik olmayan zeytinler, yani genetiği değiştirilmiş zeytinler de organik zeytinin tam tersi özelliği göstermektedir. Bunların başında gelen özelliği ise kanseri tetikleyen maddeleri barındırmasıdır. Uzmanlar bu tür önemli noktaları göz ardı etmemeleri gerektiğini sürekli dile getirmektedirler. Çünkü aslında insanlar bu tür önemli noktaları göz ardı ederek basit gibi görünen ama bir o kadar da önemli olan büyük sorunlara davetiye açmaktadır.

zeytin

Organik zeytinleri ayırt etmek aslında o kadar zor değil uzmanlar çağdaş üretim teknolojileri kullanırken zeytine acımtırak tadını veren Oleuropein maddesinin örselendiğini ve içerisinde ki vitaminlerin zedelendiğini belirtiyor. Zeytin sağlık sırrını acımtırak tadında olduğunu belirten uzmanlar, doğal zeytinin suya atıldığında renginin açılmaması suyun saydamlığını bozmaması, zamanında hasat edildiğinin göstergesi olarak çekirdeğinin kolay ayrılması ve sadece kendi öz yağı ile korunması gerektiğini dile getiriyor.

 

Bir önceki yazımız olan Organik Bal Hakkında Bilmeniz Gerekenler? başlıklı makalemizde Organik Bal Nedir, Organik Bal Nasıl Olmalı Ve Gerçek Balı Anlayabilmek hakkında bilgiler verilmektedir

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

ginseng nedir

Uzak Doğu’nun Sağlık Sırrı Ginseng Mucizesini Keşfedin

Ginseng nedir, faydaları nelerdir? Geleneksel Uzak Doğu formüllerinin bir bileşkesi diyebileceğimiz ginseng son dönemlerde adını …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir