Anasayfa / Organik / Organik Anti – Aging
org-antiagin

Organik Anti – Aging

anti-orgİnsan var oluşundan bu yana hep hayatta kalabilme mücadelesi vermiştir.

Örneğin Prehistorya dönemlerde birey olarak insan, zorlu yaşam şartlarına adapte olmakta zorlanmış ve bunun sonucu olarak hayatta fazla kalamamıştır.

Bunun nedeni; vücudun ihtiyaç duyduğu temel besin maddelerini yeterli miktarda alamaması sonucunda biyolojik olarak erken yaşlanma durumuyla karşı karşıya kalmasıdır.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de insan, bilim ve teknolojinin gelişimine bağlı yaşam standartlarının yükselmesine rağmen pek çok sağlık problemleriyle karşılaşmaktadır.

Erken yaşlanma olarak tanımlayabileceğimiz vücudun bazı fonksiyonları yerine getirmemesi sonucu ortaya çıkan fiziksel deformasyonlar, günümüz estetik anlayışının da etkisiyle bireyleri Organik Anti-Aging tedavisine yönlendirdi.

Anti-Aging koruyucu önleyici anlamına gelen bir tıp alanı olmakla beraber erken yaşlanmanın yanında insan sağlığını tehdit eden pek çok unsuru önleme amaçlı geniş yelpazeli bir bilim dalı. Uzmanlara göre; eğer Organik Anti-Aging tedavisine başvuru yapılmak isteniyorsa iyi bir hekime danışmalı ve kısa periyotlar yerine uzun vadeli bir tedavi uygulanmalı.
Ülkemizde maalesef Organik Anti-Aging bünyesi altında akla ilk gelen sadece estetik amaçlı kozmetik piyasa olmuştur. Çünkü sözünü ettiğimiz gibi estetik anlayışının toplumu büyük ölçüde etkisi altına alması beraberinde yaşlanmayı önleyici kozmetik ürünlere talebi büyük oranda arttırdı. Oysa Organik Anti-Aging tedavisi bundan çok daha fazlasını kapsıyor.

İyi beslenme, sağlıklı yaşam koşulları, egzersizler, bol meyve tüketimi, zararlı yağları içeren besinlerden uzak durma, fazla miktarda şeker tüketiminden kaçınma, düzenli uyku, stresten uzak bir yaşam sürme gibi pek çok etken tedavinin kapsama alanına giriyor.

Düzenli beslenme ve gerekli vitaminleri alma ve vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidan içeren besinleri yeterli miktarda tüketmek yine Organik Anti-Aging tedavisi yöntemi.

Bu doğal yollardan elde edilen yöntemlerin yanında hormonsal veya genetik bozukluklara bağlı erken yaşlanma için de etkili tedavi yöntemleri geliştirilmiş. Erken yaşlanmada temel olarak hormonların etkisi %50 gibi büyük bir oranı oluşturuyor.

Modern tıp erkek ve kadın anatomisini ayrı değerlendirerek östrojen ve testosteron gibi insan vücudunun genç ve dinamik yapıda tutabilecek hormonlar içeren çeşitli kremler geliştirmiştir. Bu kremlerle uygulanan uzun süreli tedavilerde sonuç almak oldukça mümkün.
Organik Anti-Aging tedavisi altında yüzdeki kırışıklıkları gideren ve cildi güzelleştiren pek çok kozmetik ürün ve ilaç piyasada mevcut. Fakat kar amaçlı firmaların insan sağlığını tehdit eden zararlı ilaçları da piyasaya sürdüğü görülmekte.

Uzmanlara göre sadece ilaç tedavisi ve kozmetik ürünlerle yaşlanmayı önlemek mümkün değil, iyi beslenme ve sağlıklı yaşamla birlikte uygulanan Organik Anti-Aging tedavisi kişi için en makul olanı.

 

Sağlıklı Bir Yaşam Dileğiyle…

 

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

org-antiagin

Organik Kozmetik Ürünlerin Faydalarını Biliyor musunuz?

Hanımların çoğu kozmetik ürünler kullanmaktadır. Cilt için önemli olan ise hem doğal olmak hem de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir