Anasayfa / Sağlık / Organik Banyo Tuzunun Faydaları
banyo-tuzu-faydaları-organikciyizbiz

Organik Banyo Tuzunun Faydaları

organikciyizbiz-organik-banyo-tuzu (3)Banyo tuzu; doğal deniz tuzundan üretilerek değişik çeşitlerde ve farklı kokularda bulunan kaya tuzu karışımıdır.

İçerik olarak deniz suyundan biraz farklı yapısı vardır. Günlük yaşadığımız gerilimi, stresi atmamızı, gerginlikten kurtulmamızı sağlar. Tabii ki de her gün kullanmamaya özen göstermeliyiz. Unutulmamalıdır ki vücutta banyo tuzunun aşırı birikimi atılamaması zararlı olabilmektedir. Günün stres ve sıkıntısından kurtulmamıza yardımcı olarak içinde minerallerin olduğu bir tuzdur.organikciyizbiz-organik-banyo-tuzu (1)

Bir küvetimiz varsa içini suyla doldurduktan sonra bir avuç organik banyo tuzu ekleyin sonrasında da rahatlama seansına geçebiliriz. Eğer bayan hamileyse ve de alerjisi varsa banyo tuzu kullanmaması lazımdır. Vücut dengesinin düzenini sağladığı gibi stresi azaltarak vücutta enerji seviyesinin yükselmesini sağlamaktadır. Önceliğimiz doğal içerikli, organik tercihimiz olmalıdır.

Vücudun ph dengesini sağlayan rahatlatıcı özellikli bir karışımdır. Yorucu günün sonunda yorgun düşen vücudunuza terapi görevi üstlenerek kaslarımızın rahatlamasını sağlar. Vücutta tüm bedenimizde gün boyu oluşan tenimizdeki ağır kokuların oluşumunu önler. Bakteriyel içerikli olmasından dolayı vücudumuzda enerji düzenini sağlamaktadır.

organikciyizbiz-organik-banyo-tuzu (2)-horz

Vücudumuzdaki toksinlerin atılmasını sağlamaktadır. İçerindeki magnezyum ve sülfat ile yorulmuş olan cildimizi rahatlatırız. Cildimizde bebeğimsi bir parlaklık oluşur. Kaslarımızda oluşan ağrılara iyi gelmekle beraber vücudumuzda oluşan sinirsel kasılmaların ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Cildimizde oluşan toz ve kir atılarak cildimiz ölü tabaka toksinlerinden arınır. Ayrıca ayaklarımız bütün bedenimizi taşır günün sonunda yorgun düşer. Bu durumda yapmamız gereken bir kabın içerisine biraz kaya tuzu atarak en azından ayaklarımızı 1 saat kadar bu suda dinlendirme işlemini yapmayı ihmal etmeyelim.

 

Bir öncesi yazımız olan Türkiye’de Organik Çay Üretimi Hızlandı başlıklı makalemizde organik çay hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

evdesıvısabunyapımı-organikciyizbiz (2)

Evde Sağlıklı ve Organik Sıvı Sabun Yapmak İster misiniz?

Her birey organik sağlıklı sıvı sabun kullanmayı ister. Facebook İle Yorum Yap 1 Değerlendirme, Puan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir