Anasayfa / Beslenme / Organik Eriğin İnsan Sağlığına Faydaları
organik-erik-organikciyizbiz (2)

Organik Eriğin İnsan Sağlığına Faydaları

organik-erik-organikciyizbiz (3)Erik fidanları üç çeşitli olarak yetiştirilmektedir. Can eriği, Japon eriği ve Avrupa eriği olarak yetiştirilir ve kullanım şekilleri de farlılık göstermektedir. Can erikleri sofralık ve anaçlık, Japon erikleri sofralık ve teknolojik, Avrupa erikleri ise kurutmalık ve sofralık olarak tüketilmektedir. Erik yetiştirmek için farklı iklimler kullanılmaktadır.

Organik can eriği ılıman iklimi sever, Avrupa erikleri kışı sever soğuk ve soğuk ılıman iklimde yetişir, Japon erikleri ise kışı soğuk geçmeyen ılıman ve sıcak ılıman iklimlerde en uygun şekilde yetiştirilir. Erik ağaçları kışın dinlenme aşamasına geçtikleri için organikliğini korur.  Organik erik zamanı gelince çiçek açar ve meyveye dönüşür. Sağlığımız için b vitamini zengin olan bir meyvedir.  Bahar mevsiminde can eriği oluşur ve peşinden Japon eriği gelmektedir. Sağlığımız için a ve c vitamini ile bakır mineralleri, potasyum ve lif kaynağı olan erik fosfor ve demir açısından da yararlıdır.

organik-erik-organikciyizbiz (1)

Organik erik sağlığımız açısından sinir sistemini güçlendirir, kansızlığı giderir. Böbreklerin çalışmasına yardımcı olur, karaciğer hastalıklarına destek olur, beyaz çiçekleri bile sağlığa yararlıdır. Çiçekleri ile balı karıştırıp bağırsaktaki mikropları atar. Yaprakları ile boğaz iltihabını çözmüş oluruz.

Erik hem tedavi edici hem de hastalıklardan koruyucu özelliği sayesinde tam bir sağlık deposudur. Astım hastalığına, göz sağlığına, diyabete, kanser önlemede, kalp dostumuzdur, vücudu mikroplardan temizler, cilt sağlığına çok faydası vardır.

 

Bir öncesi yazımız olan Organik Kereviz Hakkında Bilmeniz Gerekenler başlıklı makalemizde organik kereviz hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

organik kahvaltı

Mis Gibi Bir Köy Kahvaltısına Ne Dersiniz?

Organik kahvaltı tadını özleyenler buraya! Günümüzde herkes sağlığı için organik ürün arayışına giriyor ancak nereden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir