Anasayfa / Organik / Organik Tarımda Hedef Tutturuldu
organik-tarım-organikciyizbiz (16)

Organik Tarımda Hedef Tutturuldu

organik-tarım-organikciyizbiz (1)2014 Yılında başlayan proje kapsamında üretim en yüksek seviyeye ulaştı.

 

Dünyada oluşan büyük talep doğrultusunda karşılanamayan gıda talebi üreticileri sadece Türkiye’de değil tüm dünya da GDO yani genetiği değiştirilmiş ürünlerin üretilmesine itmişti. Yetmeyen ürünler ve fiyatların düşük olmasından sebep daha çok üretip satmak isteyen üretici tarım ürünlerinde hormon uygulamasını seçse de kısa sürede son derece zararlı olan bu yöntem doktorların uyarıları ile kontrol altına alınmıştı.

Henüz tam olarak bitmiş olmamasına rağmen mısır gibi büyük tonajlı ürünlerde en sık karşımıza çıkan GDO’lu ürünler ülkemizde de yetiştirilmeye devam ediyor. Ayrıca bu ürünler en çok hayvanların beslenmesinde kullanılmakta ve bu et ve süt ürünleri için tehlike oluşturmakta. Son yıllarda organik tarıma yönelik büyük bir geri dönüş harekatı başlatılmış olsa da istenilen potansiyel henüz yakalanabilmiş değil.

organik-tarım-organikciyizbiz (11)

Ülkemizde 2002 yılında yapılan organik tarım miktarı 310 bin 124 ton olarak gerçekleşirken arada geçen her yıl biraz daha artan organik tarım bu yıl 1 milyon ton barajını aşmış durumda. Ayrıda 2014 yılında yapılan ölçümler yine 1 milyon ton seviyesini göstermişti. Fakat bu yıl üretimin sadece insanlar için uygun gıda ürünlerinde bu seviyeyi yakaladığını işaret etmesi ile daha büyük önem taşımakta.

2014 yılında kaydedilen veriler insan ve hayvan besinlerinin toplam miktarını göstermekteydi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının büyük önem verdiği proje kapsamında ilk hedef Türk halkına organik tarım ürünleri sunmak olarak belirlenirken, Dünyada organik tarımda söz sahibi olunması hedefleniyor.

 

 

Bir öncesi yazımız olan Organik Zeytin Üretilmeye Başlanıyor başlıklı makalemizde organik zeytin üretimi hakkında bilgiler verilmektedir.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

org-antiagin

Organik Kozmetik Ürünlerin Faydalarını Biliyor musunuz?

Hanımların çoğu kozmetik ürünler kullanmaktadır. Cilt için önemli olan ise hem doğal olmak hem de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir