Anasayfa / Moda / Ruj Da Neden Organik Olanları Tercih Etmeliyiz?
organik-ruj-kullanmaninönemi-organikciyizbiz (1)

Ruj Da Neden Organik Olanları Tercih Etmeliyiz?

organik-ruj-kullanmaninönemi-organikciyizbiz (2)Kozmetikler kadınların vazgeçilmezi haline geldi. Gıda alımına dikkat ettiğimiz gibi kozmetik ürünlerinde kullanımında dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan araştırmacılar;bu ürünlerinde deride bulunan gözeneklerden direk olarak vücuda oradan da bağışıklık sistemine doğru kan yoluyla geçiş yaptığını bu yüzden de aşırı kimyasal içeren ürünlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor.

Ayrıca kozmetik ürünlerinde de hayvansal maddelerin kullanıldığını ve bu maddelerin hayvanlardan; onlara zarar verecek şekilde temin edildiğini vurgulayan veganlar, bu konuda kozmetik kullanan kişileri daha bilinçli olmaya davet ediyor. Sadece hayvansal maddelerin kullanılmasıyla sınırlı kalmayan kozmetik sektörü; aynı zamanda bu ürünlerin test edilmesi aşamalarında hayvanları da denek olarak kullanıyorlar. Hayvan koruma dernekleri ve bu gibi kurum-kuruluşlar; kişileri daha bilinçli olmaları ve canlı yaşamına saygılı olmaları için organik kullanımı olan ürünleri tercih etmeye davet ediyorlar.

organik-ruj-kullanmaninönemi-organikciyizbiz (4)

Ruj, kozmetik ürünler arasında belki de bayanları en çok cezbeden makyaj malzemesi.. Renkleri, duruşu ve çekiciliği arttırışı nedeniyle birçok bayanın da vazgeçilmezi… En hassas bölgelerden biri olan dudak bölgesine uygulanan bu ürün konusunda daha dikkatli olunması gerekmektedir. Zira organik yollarla elde edilmeyen birçok rujda; dudakta daha kalıcı olmasını sağlamak adına, slikon, hayvansal kaynaklı ve beden için iyi olmayan yağlar ve maalesef ki petrokimyasallar mevcut. Bu kullanımlarla bilinçsizce ağız yoluyla bu zararlı maddeleri edinmiş olan kişilerin, ileriki dönemlerde kanser ve türevi hastalıklara yakalanma riski daha da artıyor. Bu tarz kimyasal maddelerden arınmak ve bunlara maruz kalmak istemeyen bayanlar, doğal yollardan üretilen ve hiçbir katkı maddesi bulunmayan organik kozmetik ürünlerini tercih ediyorlar. Böylece hem sağlıklı bir şekilde güzelleşmiş hem de hayvan yaşamını da desteklemiş oluyorlar.

 

Bir öncesi yazımız olan Mutfakta Organik Ürünlere Yer Açmanız İçin Nedenler başlıklı makalemizde Organik Ürünlerin Önemi hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir