Anasayfa / Veganlara Özel / Vegan Beslenmek Ömrü Uzatır Mı?
vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (10)

Vegan Beslenmek Ömrü Uzatır Mı?

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (13)Vegan beslenmek hiçbir hayvansal gıdaları tüketmemek, tamamen bitki ürünleriyle beslenmektir. Bu tarz yaşamı her insan tercih edemez. Vegan beslenme yaşamımızı daha kaliteli yapar mı? Ömrü uzatır mı? Bu tarz sorulara çok sık rastlanmaktadır.

 

Günümüzde pek çok insan enerji ve gücün et ve et ürünlerinden geldiğini öne sürer. Et demir ve B12 vitamini deposu olduğu bilinir. Demir ve B12 vitamini bitkilerde de bulunuyor. Fakat vücutta hayvansal kaynaklardan elde edilen protein daha hızlı emiliyor. O yüzden veganlar daha çok bu vitaminlere ihtiyaç duyuyor. Veganlar; bezelye, fasulye, nohut ve mercimek gibi bitkisel proteinleri elde eder. Yeşil yapraklı sebzelerden de tüketerek demir ihtiyacını karşılar.

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (12)

Kadınlarda günlük protein ihtiyacı 47-59 gram civarında, erkeklerde ise 58-72 gram civarındadır. Ette olan proteini aslında bir bardak kuru baklagilden karşılanabilir. Yanında birde esmer pirinç tüketilirse yeterli miktarda protein almış olur. Veganlar kalsiyum tüketmedikleri için ilerde osteoporoza yani kemik erimesiyle karşı karşıya kalabilirler. Veganlar zenginleştirilmiş soya sütü, brokoli ve karalahana bitkilerinden kalsiyum ihtiyacını karşılama çalışıyorlar. Fındık yiyerek de bu ihtiyacı karşılıyorlar. Yalnız bu vücudun tam ihtiyacını karşılamamaktadır. Bundan dolayı 50’li yaşlarda kemik erimesi hastalığıyla karşılaşabilirler.

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (9)

Yapılan çalışmalarda genellikle vejetaryen beslenen kişiler daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, obezite ve bazı kanser türlerinde vegan tarzı beslenen kişilerde daha az görüldüğü tespit edilmiştir. Tabi vegan beslenmek her zaman sağlıklı yaşam olduğunu açıklamaz. Bunun yanında sigara, alkol ve stresten de uzak durmak gerekir.

 

Bir öncesi yazımız olan Bebeğiniz İçin Organik Islak Mendilin Artıları başlıklı makalemizde Organik Islak Mendil hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir