Anasayfa / Sağlık / Cildinizin Güzelliği için Uykunun Değişmez Önemi

Cildinizin Güzelliği için Uykunun Değişmez Önemi

Cilt güzelliği ve uyku arasındaki mükemmel bağ

Cildinizin güzelliği için uykunuzu almanızın önemi büyük. Ancak uykunun değişmez önemi elbette bununla da sınırlı değil. Cildinizi günün maruz kaldığı tüm etkilerinden kurtarmak için uykunuzun kalitesi de düzeni kadar önemli bir diğer konu. Yatağa girmeden önce dikkat etmeniz ve de alışkanlık haline getirmeniz gereken bir dizi işlem ile siz de oldukça farklı bir cilde sahip olabilirsiniz. İşte cilt güzelliği ve uyku arasındaki değişmez önemi kullanmanızı sağlayacak kurtarıcı öneriler:

Saçlarınızı toplayarak yatmaya özen gösterin. Eğer alışkın değilseniz ilk başta biraz rahatsız gelebilecek bu önerimiz özellikle de yağlı ciltler için oldukça önemli. Saçlarınızı gevşek bırakarak daha rahat edebilmenizi sağlayacak olan bu alışkanlık ile cildinizin yağ dengesini ve düzenini daha rahat koruyabilirsiniz.

Yatağa girmeden önce mutlaka cildinizi yıkayın. Tıkanmış gözenekleri açmak ve sivilce oluşumunu önlemek için bu tavsiyeye düzenli olarak uymanız oldukça önemli. Yardım için cilt tipinize uygun bir ürün seçmeyi ihmal etmeyin.

cilt güzelliği ve uyku

Nemlendirici kullanmanız gözenekleri açılan cildinizi ihtiyacı olduğu üzere beslemeniz için oldukça faydalı ve de önemli. Parlak bir cilt için anti aging kremleri ile kırışıklıkların önüne geçebilir, nemlendirici ürünlerle göz çevresi ve dudakları da güzelleştirebilirsiniz.

Yatmadan önce bir atıştırmalığın keyfini cıkarın; Tabi ki uyku dostu hafif bir atıştırmalık ile gece uykunuzun bölünmeden yapabilin.
Saten ya da ipek yastık kılıfını tercih edin; Lifleri sadece saçlarınızın dolaşmasını değil, ayrıca cildinizin daha az sürtünme neden olup kırışıklıkları ve ince çizgileri yumuşatır.

Sık sık yastık kılıfınızı değiştirmeyi unutmayın. Özellikle kış aylarında havasız kalan ortamlarda bakterilerin ne kadar kolay biriktiğini ve bunların cildiniz için oluşturacağı tehditleri unutmayın.

cilt güzelliği ve uyku
Yastık kılıfı ve çarşaf seçimlerinizin pamuk oranı yüksek ya da ipek, saten gibi kaliteli kumaşlardan oluşmasına özen gösterin.

Dilerseniz yatmadan önce sevdiğiniz ancak sağlıklı olduğunu bildiğiniz hafif bir atıştırmalık ile kendinizi şımartabilir ya da süt gibi içecekler ile rahatlatabilirsiniz. Emin olun bu rahatlama cildinize yansıyacak.

 Bir önceki yazımız olan Tam Tahıllı Beslenmenin Mucize Faydalarını Biliyor musunuz? ile tam tahıllı beslenmenin sağlığınız için faydalarını öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

dusjeli-organik-organikciyizbiz (1)

Cildini Önemseyenlere Özel Organik Duş Jeli

Duş jeli doğal kokusuyla olduğu kadar içindeki özler sayesinde tenimiz de ferahlık hissi verir. Facebook İle …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir