Anasayfa / Organik / Organik Domates Salçasının Mucizeleri
organik-dpmatessalcası-organikciyizbiz (5)

Organik Domates Salçasının Mucizeleri

organik-dpmatessalcası-organikciyizbiz (3)Türk mutfağında yemek yapacağımız zaman olmazsa olmaz dediğimiz domates salçasının faydaları bulunmaktadır.

Vazgeçilmezlerimizden birisi olan salçanın, organik ise yararlarını saymakla bitirmemiz pek mümkün değildir. Mutfaklarımızda kullandığımız domates salçasının insan vücuduna faydaları oldukça fazladır.

Organik domates salçasının yapısında birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Organik domates salçasında A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, C ve K vitaminleri mevcuttur. Bunların yanı sıra niacin, demir, potasyum, karbonhidrat gibi bileşiklerde yer almaktadır. Bu vitamin ve mineraller vücudumuzun elzem ihtiyacını karşılar. Ayrıca salçanın içeriğinde yer alan likopenin sağlığımıza katkısı tahmin edilenden çok daha fazladır.

organik-dpmatessalcası-organikciyizbiz (2)

Vücudumuz yapısı gereği kendiliğinden likopen ihtiyacını karşılayamaz. Vücudumuzun hastalıklardan korunması için likopen ihtiyacını yediğimiz besinlerden karşılamak zorundayız. İhtiyacımız olan likopeni en iyi şekilde karşılayacak ürünlerden birisi de domatestir.

Likopen ihtiyacımızın büyük oranını domatesten karşılamamız mümkün olmaktadır. Çünkü domates vücudumuzun %85 oranında likopen gereksinimini karşılamaktadır. Organik domates salçası yiyerek gerekli likopenin büyük çoğunluğunu almış oluruz. Bunun sebebi ise içeriğinde katkı maddesi ve kimyasal bulundurmuyor olmasıdır. Ayrıca organik domatesten yapılan domates salçası yemeklerimize fazlasıyla lezzet vermektedir. Aynı zamanda organik salçasının tüketmek prostat kanserini önlememize yardımcı olur.

organik-dpmatessalcası-organikciyizbiz (1)

Organik Domates Salçasında Bulunan Likopenin Faydaları

Kemik erimesi ihtimalini azaltır. Eğer akciğerde iltihap var ise iltihaplanmayı onarır. Astım hastalığına yakalanma olasılığını azaltır. Cildimizin oksijeni en iyi ve en etkili biçimde kullanmasına sebep olur.

 

Bir öncesi yazımız olan Rize’de Yaş Çay Fiyatı Ne Kadar? başlıklı makalemizde Rize’de çay fiyatları hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

org-antiagin

Organik Kozmetik Ürünlerin Faydalarını Biliyor musunuz?

Hanımların çoğu kozmetik ürünler kullanmaktadır. Cilt için önemli olan ise hem doğal olmak hem de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir