Anasayfa / Organik / Bakım ve Kozmetik Ürünlerinde Organik Ürün Kullanmanın Önemi
org-antiagin

Bakım ve Kozmetik Ürünlerinde Organik Ürün Kullanmanın Önemi

organik-kozmetikİçerisinde bulunduğumuz dönem itibariyle artık hepimizin bildiği gibi organik ürün bulmak neredeyse imkansız bir hal almaya başladı.Yediğimiz besinlerin ve kullandığımız kozmetik ürünlerin içerisinde aslında sağlığımız için zararlı olan birçok kimyasal madde bulunuyor ve bu maddeler kısa süre içerisinde herhangi bir yan etki yaratmasalar dahi uzun vadede ne yazık ki kimi zaman ciddi sıkıntılar yaşanmasına sebep olabiliyorlar.

Nasıl ki yediğimiz tüm sağlıklı gıdalar, bağışıklı sistemimizi güçlendirerek, sağlıklı olmamızı sağlıyorlarsa, zararlı maddeler de sağlığımız üzerinde geri dönülmeyecek şekilde yıkıcı zararlara sebep olabiliyorlar. Tüm bu bahsettiklerim, kozmetik ürünler için de geçerliliğini koruyan ve bilimsel araştırmalarla ispatlanmış bilgiler tabii ki.

İnsan derisinin en büyük organ olduğunu düşünürsek eğer kullandığımız kozmetiklerin de nasıl zararlı olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz. Derimiz, krem, parfüm, tonik ve maske gibi birçok kozmetik ürünü içerisinde bulunan kimyasalları emerek, kanımıza karışmasını sağlıyor aslında. Yani kullandığımız kozmetiklerin içerisinde bulunan zararlı maddeler de vücudumuzun içine giriyor.

Tıpkı besinler gibi. Bu nedenle yediğimiz gıdaların ve kullandığımız kozmetiklerin kimyasal madde içermemesi son derece büyük bir önem taşıyor. Yemeyi tercih etmeyeceğimiz hiçbir şeyi vücudumuz için de kullanmamayı öğrenerek, organik ürün kullanma alışkanlığı edinebilmemiz hem vücudumuzun hem de cildimizin sağlığı açısından son derece büyük bir önem taşıyor aslında.

Kullandığınız ürünlerin ve tükettiğiniz besinlerin organik olan seçeneklerini tercih ederek vücudunuz için bir nevi detoks yapabilir ve kimyasal maddelerin vücudunuza vermiş olduğu zararlardan kendinizi arındırabilirsiniz.

Organik ürün kullanımı ile uzun yıllar sağlığınızı koruyabilir ve cildinizin genç kalmasını sağlayabilirsiniz. Kullandığınız ürünlerin kimyasal içerikli olmamasına dikkat ettiğinizde zaman içerisinde hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendinizi ne kadar iyi hissettiğinizi görerek şaşıracaksınız.

 

 

Sağlıklı Bir Yaşam Dileğiyle…

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

ginseng nedir

Uzak Doğu’nun Sağlık Sırrı Ginseng Mucizesini Keşfedin

Ginseng nedir, faydaları nelerdir? Geleneksel Uzak Doğu formüllerinin bir bileşkesi diyebileceğimiz ginseng son dönemlerde adını …

Bir yorum

  1. kimyasal içerikli ürünlerden kesinlikle uzak durmak gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir