Anasayfa / Sağlık / Beyninizi Açmak için Bu 5 Şifalı Bitkiyi Deneyin

Beyninizi Açmak için Bu 5 Şifalı Bitkiyi Deneyin

Akıl sağlığı ve beyne iyi gelen şifalı bitkiler

Akıl ve beyin sağlığı ister gelişme döneminde olsun ister ilerleyen yaşlarda, her daim tam anlamıyla sağlıktan bahsedebilmek için tarifsiz bir öneme sahip. Ancak her konuda olduğu gibi yine sağlığınızı korumak ya da şifa bulmak için en büyük desteğimiz de doğa ananın ellerinden geliyor. Akıl ve beyne iyi gelen şifalı bitkiler listemizde yer alanları düzenli kullanarak oldukça farklı bir yaşama kavuşabilir, hem daha enerjik hissedebilir, hem de yüzyıllardır atalarımızın kullanmakta olduğu şifa sırlarını keşfedebilirsiniz.

Elbette seçmiş olduğunuz bu bitkilerin organik ürünler olmasına özen göstererek kimyasal ürünlerin yan etkilerinden uzak durmayı ve bitkilerin gerçek şifalarını alabilmeye dikkat etmelisiniz.

Adaçayı

Nanegillerden bir bitki olan adaçayı yalnızca soğuk algınlığı ilacı olarak bilinse de aslında hafıza için iyi bir güçlendirici. Alzheimer için dahi çözüm olabildiğini iddia eden çalışmaların yanı sıra kutsal bitkilerden görülen adaçayı birçok uzmana göre beyin güçlendirici formüle sahip.

beyne iyi gelen şifalı bitkiler

İçeriğinde bulunan asetilkolin sayesinde kapsül halinde alındığında da etkisini gösteren adaçayının faydaları bilimsel olarak ispatlanmış. Öyle ki bu kapsülü kullanan gençlerin hafıza testlerinden daha yüksek puanlar aldığı kaydedilmiş.

 

Biberiye

Et yemeklerinin vazgeçilmez aroması biberiyenin faydaları aslında lezzetinden çok daha ötede. Yüksek miktarda antioksidan içeriği olan biberiye hakkında yapılan araştırmalar bilişsel işlevler için bu bitkinin düzenli kullanılması gerektiğini söylüyor. Elbette bu ürünlerin organik çaylar içerisinden seçilmiş olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Cezayir menekşesi

Muhteşem güzellikte çiçekleri ile öne çıkan bitkilerden olan cezayir menekşesi bir dekor olmaktan çok öte yıllardır kas kasılmaları, enfeksiyon ve hafıza eksikliği için bir çare olarak görülüyor. Hem tohumları hem de yaprakları ile birlikte tüketildiği takdirde Alzheimer tedavisinde kullanılan maddelerden olan vinpocetine sağlayan menekşe, beynin oksijenlenmesini ve kanlanmasını artırıyor.

 

Ginkgo biloba

beyne iyi gelen şifalı bitkiler

Belki de adını daha önce duymadınız, belki de evinizden eksik etmiyorsunuz, ne olursa olsun adına pek aşina olmasak da faydaları ile bilim dünyasını sallayan bir bitki ile karşı karşıyayız. Beyinde yer alan BDNF isimli bir proteini aktive eden ginkgo biloba, beyin hücrelerinin ömrünü uzatmaya yarıyor.

 

Bir önceki yazımız olan Çocukları Doğa ile Buluşturacak Harika Fikirler ile çocuklar için doğal aktivite önerilerini öğrenebilirsiniz.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

dusjeli-organik-organikciyizbiz (1)

Cildini Önemseyenlere Özel Organik Duş Jeli

Duş jeli doğal kokusuyla olduğu kadar içindeki özler sayesinde tenimiz de ferahlık hissi verir. Facebook İle …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir