Anasayfa / Annelere Özel / Çocukları Doğa ile Buluşturacak Harika Fikirler

Çocukları Doğa ile Buluşturacak Harika Fikirler

Çocuklar için aktivite önerileri: Doğa ile buluşma

Eğer siz de ”Biz hep bahçelerde büyüdük, şimdiki çocuklar çok şanssız, hayvan bile görmüyorlar.” diyenlerdenseniz o zaman en doğru yerdesiniz. Çocuklarınızın doğa ile daha çok iç içe olmasını istiyor onlar için doğru etkinliği organize edemiyorsanız doğal olanı keşfetmeleri için fazla uzağa gitmeyin. Farklı şekillerde kolayca uygulayabileceğiniz çocuklar için aktivite önerileri ile siz de çocukları tablet ve televizyonun başında kaldırıp yeşillik ile buluşturabilirsiniz.

 

Balkon mu bahçe mi?

Eğer bir bahçeye sahip değilseniz sırf bu yüzden çocuklarınızın ellerinin toprağa değmeyeceğini düşünmek zorunda değilsiniz. Bahçe yerine onların yine toprakla ve bitkilerle oynayabileceği bir balkon yaratın. Şehrin orta yerinde olsanız dahi çocuklarınızın dilediklerini ekip biçebileceği ve dört bir yanının yeşillikler ile dolacağı bir alan yaratmak hiç de zor değil. Ayrıca çocuklarınızın ektikleri hakkında bir günlük olarak kullanabileceği takvimler yapmak da yeni bir etkinlik fikri oluşturabilir.

çocuklar için aktivite

Bahçeler kavanoza girdi

Çocuklarınızla birlikte doğa yürüyüşlerinizde topladığınız tohumları kavanozlara ekebilir, bu kavanozlar için ayrı bir raf yaparak yeşil bir görüntü elde edebilirsiniz. Çakıl taşlarından böcek şeklindeki süslemelere kadar farklı alternatifleri değerlendirmek ise yine sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Doğa turları

Çocuklarınızla birlikte ortak ve boş günlerinizi alışveriş merkezleri ya da asfalt dökülmüş parklar içinde geçirmeye son verin. Eminiz şehrinizin yakınlarında keşfedilmeyi bekleyen koruluk alanlar ve doğal güzellikler mevcuttur. Dilerseniz bir haftasonu kaçamağı olarak yakın yerlerde kamp yapabilir ve çimlerin üzerine uzanabilir, dilerseniz de küçük sabah yürüyüşleri ile güne çocuklarınız için doğanın enerjisini sunarak başlayabilirsiniz.

çocuklar için aktivite

Artık okullar bile yeşil!

Yeşil okul fikrini belki daha önce hiç duymadınız, belki de çoktandır içindesiniz. Ancak bilmeniz gerekenler listesinde yer alan yeşil okullar, çocukların tamamen doğa içerisinde organik ürünler ve geri dönüştürülebilir kaynaklar ile çevrelendiği özel ve yenilikçi alanlar. Çocuklarınız için böyle bir okula gitme imkanı yaratamasanız dahi onları izci kampları gibi doğayı keşfedecekleri yaz okullarına gönül rahatlığı ile gönderebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2 Farklı Sebze, 2 Harika Vegan Burger Tarifi ile farklı vegan burger tarifleri öğrenebilirsiniz.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir