Anasayfa / Annelere Özel / Anne Sütünü Arttırmanın En Doğal Yolları

Anne Sütünü Arttırmanın En Doğal Yolları

Anne sütünü arttırmak için ne yapmalı?

Yeni dönem annelerinin en büyük çabalarından biri doğal yollarla anne sütünü arttırmak için neler yapılabileceğidir. Peki oldukça basit beslenme önerileri ya da organik bitkiler sayesinde bunun oldukça basit olduğunu biliyor muydunuz?

Anne sütü arttırmak hangi besinler ya da hangi organik ürünler ile mümkün olabilir, birlikte öğrenelim; yalnızca kendimiz için değil bebeklerimiz için de en sağlıklı olanı keşfedelim.

Su tüketin

Su içmenin anne sütüne etkisi olabileceğini düşünmüş müydünüz? Gün içerisinde içmeniz gereken su miktarı 2 litre ve 4 litre arasında değişiyor. Elbette kaybınıza yani gün içinde harcadığınız efora göre bu rakamlar değişkenlik gösterebilir. Ancak ne olursa olsun sütünüzü arttırmak için içtiğiniz su miktarını maksimumda tutmaya çalışın.

anne sütünü arttırmak için

Mayayı denemiş miydiniz?

Bira mayası fikri ilk başta pek çok anneye ilginç ve sıra dışı gelse de aslında bu gıda anne sütü arttırmak için ideal bir sır. Kesinlikle alkol içermeyen ya da benzer etki yaratmayan bira mayasını tabletler şeklinde bulabilirsiniz. Aktarlardan temin edebileceğiniz bu tabletleri gün içerisinde ihtiyacınıza göre alabilirsiniz. İçerisinde yüksek oranda B vitamini bulunan tabletleri almadan öncesinde doktorunuza danışmakta fayda var elbette.

Alternatif fikirler

Elbette farklı fikirlerin yanı sıra oldukça kolay, bilindik ve de doğal yöntemler de mevcut. Bunlar arasında organik ürün tüketimi başta geliyor. Bol bulgur, yeşil sebze ve balık tüketimi önemli.

Tatlı yemenin sütü arttırdığı rivayeti ise ne yazık ki bilimsel olarak bir ispatı bulunmadığı gibi yapay şeker içerikli fazla kalorili hiçbir besin de önerilmiyor. Bu nedenle süt arttırıcı olarak organik bakliyat tüketmeniz çok daha faydalı olacaktır.

anne sütünü arttırmak için

Gün içerisinde en az üç defa bebeğinizi beslemeye ve böylece her daim süt depolarının dolmak üzere hazır olmasını sağlayın. Sık sık sağaltım yapmak sütünüzün daha çok salgılanmasını tetikleyecektir. Eğer bebeğinizin ihtiyacı yoksa da bir biberonda anne sütünü saklayabileceğinizi unutmayın.

Her çözüm önerisi elbette genetik gibi önemli bir etmenin gölgesinde kalsa da doğal ve organik beslenmenin bu mucize süt üzerindeki etkileri yadsınamaz öneme sahip olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Yulaf Ezmeli Chia Pudingi: Sağlığınızı Korumanın En Lezzetli Yolu ile yulaflı chia pudinginin hazırlanışını öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir