Anasayfa / Moda / Organik Kişisel Bakım / Çatlak Sorununa Çözüm Olacak Mucize Bitkiler

Çatlak Sorununa Çözüm Olacak Mucize Bitkiler

Kadınların en büyük sorunlarından çatlaklar için bitkisel çözüm

Hamilelik, kilo alma, kilo verme gibi süreçler kadınların hayatında ortak ve de değişmez dönemler. Ancak bu dönemler ortak bir sorunu daha doğruyor: cilt çatlakları. Ancak bu estetik sorunun canınızı sıkmasına izin vermeyin, çatlaklar için bitkisel çözüm önerilerimiz ile her mevsim dilediğinizi giyin.

Çatlaklar zaman ve deformasyonlara bağlı olarak en ünlü modellerin dahi sorunu olabiliyor. Ancak doğanın sunduğu mucizeler bu konuda da yanımızda oluyor. Bakalım çatlaklar için çözüm olarak neleri deneyebilir ve etkili sonuçlar elde edebiliriz?

çatlaklar için bitkisel çözüm

Aloe vera

Birçok farklı cilt problemi için ilk önerilen bitkilerin başında gelen aloe vera, cilt çatlakları için de kullanılabilen özel bir bitki. Vücunuzdaki gerilme etkisini azaltarak çatlakları engellemenin yanı sıra cilde rahatlama ve esneklik de kazandıracak olan aloe vera etkisi için cildinize bu içeriğe sahip jeli uygulayın, 15 dakika bekledikten sonra bol ılık su ile durulayın.

Hint yağı

Hint yağının yalnızca çatlaklar için değil kırışıklık, benler, leke,sivilce gibi sorunlar için de kullanılması oldukça şaşırtıcı sonuçlar veriyor. Vücudunuzun sorunlu kısımlarına Hint yağını masaj benzeri hareketler ile uygulayın. 5 – 10 dakika dairesel hareketler ile uyguladığınız yağının üzerine sıcak su dolu bir şişe ile ısıtma işlemi uygulayın. Sonrasında cildinizin dinlenmesine izin verin ancak daha etkili sonuçlar için her gün minimum bir ay boyunca bu işlemi uygulamaya devam edin.

çatlaklar için bitkisel çözüm

Limon suyu

Limon suyunun asidik etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sayede yalnızca cilt çatlağı değil, akne ve sivilceler ile de mücadele edebiliyoruz. Taze bir limonu ikiye bölüp cildinizde masaj yapar gibi hareketler ile limon suyunu uygulayın. Yıkamadan önce cildinizin gerilmesini sağlamak için 10 dakika bekleyin.

Yumurta akı

Bol protein oranı ile cildi besleme konusunda yumurta akı ideal bir ürün olabilir. Çatlaklardan etkilenen bölgeye yumurta akını tıpkı cilt maskesi gibi uygulayın. Elbette uygulamadan önce yumurta akının kolay uygulanması için biraz çırpın. Cildinizin üzerinde kuruyan yumurtayı bol su  ile yıkayın.

Daha etkili olması için yumurtanın sonrasında zeytinyağı ile cildinizi ovabilir, hatta zeytinyağını su ile karıştırarak bir gece boyunca yıkamadan bekleterek çatlak için doğal krem olarak kullanabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan Mutfakta Kendi Organik ve Yenebilir Boyalarımızı Yapıyoruz ile doğal ve organik ürünlerle yenebilir mutfak boyası yapımını öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir