Anasayfa / Organik Ürünler / Bir Sağlık Mucizesi ile Tanışın: Kantaron Yağı

Bir Sağlık Mucizesi ile Tanışın: Kantaron Yağı

Kantaron yağının faydaları sizi de etkisi altına alacak

Kantaron bitkisini belki daha önce hiç duymadınız, belki de senelerdir kullanıyorsunuz. Ancak her ne olursa olsun kantaron yağının faydaları hakkında mutlaka haberdar olmalısınız. Kantaron yağı sayesinde yaralarınızı çok daha hızlı iyileştirmekten geçmeyen izleri bile hemen geçirmeye kadar birçok mucize fayda ile tanışacaksınız. Bakalım kantaron yağını nasıl yapabilir ve nasıl faydalanabilirsiniz.

kantaron yağının faydaları

Evde kantaron yağı yapımı

Sızma zeytinyağı içerisine kantaron çiçekleri ekleyip güneşin altında bekleterek bu yağın kırmızı renge dönüşmesini beklemek kantaron yağı yapımı için yeterli olacaktır. Kantaron çiçekleri Haziran sonlarında açan ve açtığı takdirde birçok farklı yerde kolayca bulabileceğiniz bir çiçek. Taze kantaron çiçeklerini kullanmanız daha faydalı olacağı gibi pazar ya da aktarlardan bulabileceğiniz kuru kantaronları da kullanabilirsiniz. Yağınızın içerisine eklediğiniz çiçeklerin ardından kavanozun ağzını iyice kapatın. Kavanozu güneş görecek şekilde bir cam kenarına ya da balkona yerleştirin. Yaklaşık 1,5 ila 2 ay sonrasında yağ kırmızı rengini alacaktır ve artık karanlık bir yere alabilecek olmanız anlamına gelir. Bu yağı 1,5 – 2 sene boyunca farklı zamanlarda iç rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Kantaron yağı ne için kullanılır?

Kantaron yağının kullanıldığı alanların başında yanık, yara ve kesikler geliyor. Yaralar üzerinde izin kalmasını önleyen ve acıyı azaltan bir etkisi mevcut. Yaranızı antiseptik bir ürün ile temizledikten sonrasında direkt olarak yağı uygulamanız etkilerini görmek için yeterli olacaktır. Kantaron yağı bu alandaki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olacaktır.

kantaron yağının faydaları

Kantaron yağının yararları arasında ayrıca düşme ve çarpma sonucu oluşan morarma ve ezilmeler üzerindeki şaşırtıcı etkisi de vardır. Morluk üzerine 20 dakika buz koyun ancak her 10 dakikada bir buzu çekin ve cildinize zarar vermemesi için havlu ile buzu sararak uygulama yapın. Sonrasında  2 saat boyunca kantaron yağı uygulamak tüm acınızı alacaktır.

Harici kullanımları haricinde bir tatlı kaşığına kadar kantaron yağı içmek de bu yağın hücre yenileyici etkilerini tüm bünyenizde kullanmak için etkili olacaktır.

 

Bir önceki yazımız olan Anne Sütünü Arttırmanın En Doğal Yolları ile anne sütü arttırmanın doğal yollarını öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

organik-zeytinyag (5)

Organik Zeytin Yağı Nasıl Anlaşılır Ve Faydaları Nedir?

Zeytinyağı zeytinden elde edilen, birçok amaçla kullanılan bir yağ çeşididir. Özellikle Akdeniz ülkelerinde sıklıkla kullanılır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir