Anasayfa / Veganlara Özel / Vegan Beslenme Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Vegan Beslenme Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Vegan beslenme hakkında bildiklerinizi tazeleyin

Veganizm yani vegan beslenme felsefesi aslında oldukça eski ve de gelişmiş kurallara sahip bir disiplin olsa da ne yazık ki hala açıklanmaya ihtiyaç duyan ve uygulayanlar için kafa karıştırıcı olabilen bir kurallara sahip. Birçok kişi vegan beslenmeyi benimsemek bir yana uygulayanların tehlikeli bir listeye itaat ettiğini sansa da aslında durum bundan çok farklı. Siz de konuyla ilgili bilinçlenerek belki sağlıklı bir vegan olmayı seçebilir ya da izlediğiniz bu beslenme düzenine ait kafanızdaki soru işaretlerini silebilirsiniz. Doğru bildiğimiz yanlışlar ile işte vegan beslenme hakkında bilinmesi gerekenler:

Veganlar yeterli protein alamaz

Birçok kişinin veganların et ya da hayvansal ürünler tüketmediği için yeterli protein alamadığını, bu nedenle enzimlerinden kas kuvvetine kadar her alanda olumsuz etkileneceğini savunduğunu duyabilirsiniz. Bu beslenme türü hakkında yeterli bilgisi olmayan kişilere vegan beslenme kuralları içerisinde sınırsız yiyecek seçeneği olduğunu  ve hayvansal ürünler ne derece protein deposu olsa da benzer protein türlerinin kuru baklagiller ya da bazı organik sebze türlerinden alınabileceğini açıklamakla işe başlayabilirsiniz.

vegan beslenme hakkında

Veganlar sanayi ürünü tüketir

Veganların tükettiği ürünlerin sanayinin olumsuz yanlarını azaltmak yerine aksine sanayi ürünlerinde yeni pazarları desteklediğini duyabilir ve bu nedenle kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Oysa yalnızca hayvansal gıdalardan uzak durmaktan oldukça fazlası olan vegan diyeti beslenmenin her kolunda olduğu gibi gündelik tüketilen hemen her üründe de en doğalın  ve sanayinin zararlarından uzak tutulmuş olanın peşindedir.

Veganlar doğal beslense de çevre koşullarından uzak kalamaz

Vegan beslenme adı üzerinde bir beslenme programı. Ancak veganlık kurallarını benimseyen kişiler için bakım ürünlerinden giyime, çocuk bakım ürünlerinden meyve sebzelere, akla gelebilecek hemen her ürünün her anlamda doğal olması, tüketim gibi üretim koşullarında da saf kalarak çevre etmenlerinden uzakta üretilmiş olması oldukça önemlidir.

vegan beslenme hakkında

Veganlık eksik beslenme ile sağlık sorunları yaratır

Veganlık içerisinde oldukça geniş bir besin ve yemek tarifi listesine sahibiz. Öyle ki et ve hayvansal ürün tüketimine odaklı beslenen kişiler için ya da sanayi üretimi zararlı ve işlenmiş ürünlere karşı bağımlılık geliştirenler için sınırlar daha bile daraltılmış halde diyebiliriz. Bu da organik ürünler ile aslında sağlıksız beslenen birçok kişiden çok daha iyi bir bünyeye sahip olunması demektir.

Bir önceki yazımız olan Alkali Diyet ile Bedeninizin Doğal Dengesini Yakalayın ile alkali beslenmenin yararlaırnı öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir