Anasayfa / Veganlara Özel / Veganların Hamileyken Beslenme Konusunda Nelere Dikkat Etmesi Gerekiyor?

Veganların Hamileyken Beslenme Konusunda Nelere Dikkat Etmesi Gerekiyor?

Hamilelikte vegan beslenme hakkında bilmeniz gerekenler

Hayvansal herhangi bir ürünü tüketmenin yasak olduğu vegan beslenme kuralları dahilinde kişilerin kendilerine etten ve et kaynaklı ürünlerden gelecek olan faydaları diğer ürünler ile takviye etmesi oldukça önemli. Bünyenizin ihtiyacı olan vitamin ve enerjinin korunması ise özellikle de iki canlı olduğunuz hamilelik döneminde daha da ön plana çıkıyor. Hamilelikte vegan beslenme, hem bebek hem de anne sağlığı için kafalarda soru işaretleri yaratıyor,  ancak beslenmesine dikkat edenler için organik ürünlerden gelen faydalar yeterli oluyor.

Artıları, eksileri ve kuralları ile hamilelikte veganlık

  • Normalde hamilelikte, özellikle de son aylarda sıkça görülen sindirim problemleri ve kabızlık gibi şikayetler, vegan beslenme kurallarına dahil olanlar için geçerli değil. Çünkü meyve ve sebze odaklı beslenmeyi temel alan veganların yoğun lif kaynaklı organik ürünler tüketmesi sindirimlerine yardımcı oluyor. hamilelikte vegan beslenme
  • Bilindiği gibi en büyük protein kaynağımız etler. Ancak vegan beslenme kurallarına göre kendimize yeni protein kaynakları oluşturmamız gerekiyor. Soya ağırlıklı beslenmek, bebek gelişimi için hayati öneme sahip olan protein alımına büyük destek sağlıyor.
  • Hamilelikte alınması oldukça önemli olan bir diğer yapı taşı da demir. Veganların yemesinde hiçbir kısıtlama görmediği yeşil yapraklı sebzeleri hamilelikte ekstra yoğun bir şekilde hayatına dahil ederek demir ihtiyacını karşılaması gerekiyor.hamilelikte vegan beslenme
  • Yeşil mercimek, soya fasulyesi, nohut, hurma, kekik, kara dut pekmezi gibi ürünleri organik ve doğal koşullarda üretilmiş halde alarak tüketmek de demir ihtiyacınızı karşılamak için diğer önerilerimiz arasında.
  • Süt ve süt ürünlerinde yoğun şekilde bulunan kalsiyum da hamilelik boyunca telafi etmeniz gereken bir diğer önemli mineral. Katı bir vegan için süt kaynaklı ürünler tüketmek mümkün olmadığından güneşe çıkarak D vitamini almanız ve böylece kalsiyum emilimini desteklemeniz, güneşin yeterli olmadığı zamanlarda ilaç ile kalsiyum takviyesinde bulunmanız gerekiyor.
  • Folik asit, çinko, B12 vitaminleri de et ve süt ürünleri içerisinde yoğun şekilde bulunan ve organik meyve sebze tüketimi ile eksikliğine izin vermemeniz gereken diğer mineral ve vitaminlerin başında geliyor.

Bir önceki yazımız olan Organik Yağlar ile Bebeklerinizin Cildi Hiç Olmadığı Kadar Sağlıklı ile bebek cildinin sağlığı için organik bebe yağı kullanmanın farkını öğrenebilirsiniz.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir