Anasayfa / Sağlık / Mevsim Gribine Bu Önerilerle Son!

Mevsim Gribine Bu Önerilerle Son!

Mevsim gribi için bu organik besinler şart!

Mevsim geçişlerinde yaşanan en büyük sağlık sorunu salgınlarının başında gelen mevsim gribi bir sıcak bir soğuk havaların en can sıkıcı noktası. Ancak mevsim gribi sorunu en çok bağışıklık sistemi zayıf olanları yakalarken bir yandan da çözüm doğru beslenmede yatıyor. Siz de mevsim geçişlerinde grip salgınlarından korunmak için bu organik besinleri mutlaka beslenme listenize eklemelisiniz.

Bağışıklık sistemi her ne kadar tüm hastalıklardan korunma için önemli olsa da özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklığı arttıran besinler tüketmenin önemi daha da ön plana çıkıyor. Başta toplu alanlarda çalışanlar ya da çocuklar risk altında olmakla birlikte değişken havalar yüzünden hemen herkesin gündelik yaşamı grip salgınları ile etkilenebiliyor. Peki beslenmeye hangi doğal ürünleri eklemek sizleri bu mevsim geçişlerinde korumayı sağlıyor?

Çinko şart

Mevsim gribinden korunmak için öncelikle odak noktanız olması gereken mineralin çinko olduğunu bilmenizde fayda var. Çinko hücrelerde sürekli yenilenme sağlarken aynı zamanda sizleri mikroorganizmaların saldırılarından da korumaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda mevsimsel görülen cilt sorunları, saç dökülmesi gibi problemler için de çinko tüketimine özen göstermek şart. Peki çinko içeren besinler ve bunların yanı sıra neleri tüketmek mevsim geçişlerinde bizleri koruyabilir?

mevsim gribi

Bu besinler şart!

Beslenmenizin içerisinde mutlaka tahıl grubuna yer verin. Özellikle kahvaltı saatlerinde tüketildiğinde gün boyu tokluk seviyesini arttırması ile birçok açıdan avantaj sağlayan tahıllı ürünler, tam buğday, tam kepek gibi farklı tatları sayesinde sizleri de memnun edebilir.

B6 vitamininin bağışıklık sisteminizi güçlendirmede önemi büyük. Bu vitaminimiz için ise muz tüketimine özen gösterebilir, gün içerisinde bir adet muz ile meyve ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz.

mevsim gribi

Eğer burun tıkanıklığı sorunu yaşıyorsanız kırmızı biber tüketerek nefesinizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle de acı kırmızı biber mikroplarla savaşan hücrelerinizin yenilenmesine yardımcı olacaktır.

Ülkemizde yeni yeni duyulan ve tariflerde yeni yeni yer almaya başlayan tatlı patatesin de mevsimsel geçiş dönemlerinde beslenme listenizde bulunmasında fayda var. Savaşçı hücreler olarak bildiğimiz beyaz kan hücreleri bu patates türü sayesinde daha çok salgılanabiliyor.

Doğal antibiyotik sarımsağı da unutmamak gerek. Her gün bir diş sarımsak tüketmenin sizi koruyacağı hastalıklar ise saymakla bitmiyor.

Bir önceki yazımız olan Organik Sirke Kullanmanın Hiç Bilmediğiniz Yolları ile sirkenin farklı kullanım alanlarını öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

dusjeli-organik-organikciyizbiz (1)

Cildini Önemseyenlere Özel Organik Duş Jeli

Duş jeli doğal kokusuyla olduğu kadar içindeki özler sayesinde tenimiz de ferahlık hissi verir. Facebook İle …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir