Anasayfa / Annelere Özel / Bebeğinin Sağlığını Düşünen Her Annenin Tercihi Organik Bebek Bezi

Bebeğinin Sağlığını Düşünen Her Annenin Tercihi Organik Bebek Bezi

Yıkanabilir organik bebek bezi bebeğiniz için en iyisi

Tüm annelerin ve anne adaylarının bebekleri için en iyi ve kaliteli olanı istediklerini biliyoruz. Ancak bebeklerimizi korumamız gereken bu denli çok çevresel etmenin bulunduğu günümüz koşullarında kaliteli olanın aslında doğallıktan geldiğini tahmin edebilirsiniz. Zaten oldukça hassas bir yapıda olan bebeklerin ekstra hassasiyet isteyen bölgelerine dikkat etmeniz için önemli bir konu olan organik bebek bezi ise farkı ile sizlere sağlık ve doğallık sunuyor. Peki organik bebek bezi nedir ve neden tercih edilmelidir?

Diğer bebek bezlerini kullanmak doğru mu?

Birçoğumuz bebek bezlerinin piyasada satılan kullan at  versiyonlarını tercih ediyor, hatta bunun ekonomik bir yük olması nedeniyle ile bazen bu alanda da tercihimizi içeriğini bilmediğimiz markalardan yana yapmak zorunda kalabiliyoruz. Oysa yapılan araştırmalara göre naylon karışımlı bir içeriğe sahip olan fabrikasyon bebek bezleri, bebeklerin oldukça hassas bir bölge olan poposunda nemli bir hava yüzeyi oluşmasına ve bebeğin cildinin bu sağlıksız hava ile uzun süre temas haline olmasına neden oluyor.

organik bebek bezi

Bebeklerin rahatlığından cildinin pişik olmasına kadar birçok konuda bu sağlıksız naylonlu ürünlerin etkisi oluyor. Nemli havayı içeride hapseden bu ürünler ayrıca sıcak havalarda ciltte ekstra sıcaklık yaratarak bebeklerin cildinde daha ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Ayrıca kesim ve anatomik tasarıma bakıldığında ise yeni doğan bebeklerde bu konu daha da önem arz etmekle birlikte bebeğinizin göbek oyuntusu düşünülerek oluşturulmuş bir bebek bezi kullanılması, göbek kordonunun enfeksiyon kapmaması için büyük önem taşıyor. Ayrıca bel kısmının fazla sıkılmasına neden olan bebek bezlerinde çocuklarınızın yalnızca rahat hareket etmesi önlenmekle kalmaz, refllü gibi rahatsızlıkların da erken dönemde görülmesi ile hatanız sonuçlanabilir.

organik bebek bezi

Organik bebek bezinin farkı

Bahsi edilen naylon ürünlerin hava geçirmeyen ve yapay dokusundan kaynaklanan tüm sorunlar için bebeğinizin cildinin hassasiyetine uygun ve kimyasallardan uzak dokumalara sahip organik bebek bezi kullanmak yapılacak en akıllıca tercih olacaktır. Aile bütçesi de düşünüldüğünde yıkanabilir olması ile ekstra büyük bir avantaj sunacak olan organik bebek bezi ile alerjiye ya da cilt problemlerine neden olacak tüm kimyasal içerikler ya da hava almayan, bebeğinizi sıkan yapıda tüm bebek bezleri artık bebeğinizin poposundan uzak olabilir. Parfüm bulundurmayan, organik kumaş dokumaları içeriğine sahip olan, istenildiğinde yıkanan ve en önemlisi bebeğinizin hareketlerine uyum sağlarken hava da alabilen organik bebek bezleri ile bebeğiniz için en doğal ve kaliteli çözümü sunabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Organik Bir Sağlık Mucizesi: Likopen ile organik domatesin içerisinde bulunan sağlık mucizesi likopen hakkında bilmediklernizi öğrenebilirsiniz.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir