Anasayfa / Organik / Organik Bitkisel Sabunlar
org-sabun

Organik Bitkisel Sabunlar

5196Organik ürünlerin üretimi ülkemizde 1990 yılında başlamış ve günümüze kadar gelişerek gelmiştir.

Gelişmiş ülkelerde artık çoğu gıdalar ve ürünler organik olarak satılmakta ve tüketilmektedir.

Organik ürün, elde edilmesi, depolanması, üretilmesi, ambalajlanması ve taşınması gibi işlem basamaklarının hiçbirinde herhangi bir kimyasal madde kullanılmayan ürünlere verilen addır.

 

Ürünlerin sıfırdan kullanıma hazır hale gelene kadar her aşamasında denetlenmesi ve sertifikalandırılmasıyla organik ürünler üretilmektedir. Özellikle normal şartlar altında içlerinde bolca kimyasal barındıran ürünlerde, organik ürün sistemi oldukça önemli bir yer edinmiştir.

Gün içerisinde en çok kullandığımız ve kimyasal maddeleri bolca barındıran ürünler temizlik ürünleridir. Banyolarda kullandığımız şampuanlardan her gün ellerimizi yıkadığımız sabunlara kadar birçok temizlik ürün yüksek oranda kimyasal madde barındırmaktadır.

Sabah kalktığımız andan akşam yattığımız ana kadar birçok kez ellerimizi ve yüzümüzü yıkama ihtiyacı duyarız. Bu yıkama işleminde de genel olarak su ve sabunu kullanmaktayız. Ancak kullandığımız suların temizliğinin dışında kullandığımız sabunların içindeki kimyasal maddeler çok daha önemlidir.

Temizliği daha iyi yapması amacıyla yüksek derecede kimyasal madde eklenerek üretilen sabunlar insanların cilt sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. İçlerine konulan çiçek esansları sayesinde o ağır kimyasalların kokuları bastırılsa da etkileri engellenemez.

Bu sebeple yapılması gereken en doğru işlem organik bitkisel sabunlar ile bu sorunu çözmektir. Tamamen organik bir biçimde üretilen bitkisel sabunların temizlik dışında da cilde ekstra yararları olmaktadır.

Birkaç örnek vermek gerekirse, bal ve süt tozlu organik sabunlar gözaltı morluklarına karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda cilde canlılık kazandırarak besler ve nemlendirir. Tarçın sabunu, yüzdeki çillerin giderilmesinde oldukça etkilidir.

Araştırmalara göre çatlaklar ve sivilceler için de en doğru seçim olarak gösterilmektedir. Papatya sabunu, göz kapağı iltihaplarına çok iyi gelmesinin yanında selülit tedavisinde de kullanılmaktadır. Egzama ve kaşıntı gibi rahatsızlıklara da iyi gelen papatya sabunu, saçlara da parlaklık ve dolgunluk kazandırmaktadır.

Bu seviyede etkili yararları olan bitkisel sabunları alırken, organik bitkisel sabunlar kategorisinde bulunması dikkat edilmelidir. İçine katılan bitkilerin üretiminde ve işlenmesinde hiçbir kimyasal madde kullanılmayan bu sabunlar cildiniz için temizliğin yanında birçok farklı fayda da sağlamaktadır.

 

Sağlıklı Bir Yaşam Dileğiyle…

 

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

org-antiagin

Organik Kozmetik Ürünlerin Faydalarını Biliyor musunuz?

Hanımların çoğu kozmetik ürünler kullanmaktadır. Cilt için önemli olan ise hem doğal olmak hem de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir