Anasayfa / Organik / Organik Cilt Temizliği
derinlemesine-yuz-temizligi-nasil-yapilir

Organik Cilt Temizliği

organik-cilt-temizligiCilt temizliği cildimizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Cildimiz dışarıdaki etmenlerden, tozlardan ve kirlerden etkilenir.

Cildimizin daha sağlıklı olması için belirli aralıklarla cildimizin temizlenmesi gerekir.

Bu işlemi evde kendimiz yapabileceğimiz gibi dışarıda profesyonel olarak bu işi yapan kişilerden yardım alarak da cilt temizliğimizi yaptırabiliriz.

 

 

 

Cildimizde birçok gözenek bulunuyor. Bu gözenekler zamanla kir ve tozla dolduğu için ciltte siyak nokta ve akne gibi cilt problemlerine yol açmaktadır. Cilt bakım ürünleri bu gözeneklerin temizlenip cildin rahatlamasını sağlamakta ve cildin eski görünümünü kazanmasına yardımcı olmaktadır. Cildimiz bizim için önemlidir. Her konuda olduğu gibi cilt temizliğinde de kullanılan ürünlerin organik cilt temizliği ürünleri olmasına özen göstermeliyiz.

 

Organik cilt temizliği konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunur. Kişilerin cilt yapılarını bilmeleri ve buna göre cilt temizliği ürünlerini kullanması gerekir. Örneğin kuru cilde sahip bir kişinin kuru ciltler için olan temizleme ürünlerini tercih etmesi, yağlı cilde sahip olan bir kişinin de yağlı ciltler için olan temizleme ürünlerini kullanması gerekir. Aksi halde ciltte sivilce ve akne oluşumu gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Bazı cilt temizleme ürünleri arasında tüm ciltler için uygun olan ürünlerde mevcuttur. Cilt temizliğinde kullanılan ürünlerden bazıları Peeling ürünleri, maske, tonik, temizleme sütü ve temizleme jelidir.

 

Organik cilt temizliği aşamasında kullanılan uygulamalardan bir tanesi de Peeling işlemidir. Peeling derideki ölü tabakayı temizlemek, cildi gençleştirmek ve daha canlı bir hale getirmek için yapılan bir uygulamadır. Peeling işlemlerinde kullanılan ürünlerin organik olması bayanların tamamının istediği bir durumdur. Çünkü organik ürünler ile yapılan bu işlem çok daha faydalıdır ve cilde asla zarar vermez. Cilt temizliğinde kullanılan malzemelerin organik olmasına dikkat etmek gerekir. Organik olarak satılan ancak hiçbir sertifikası olmayan ürünlere dikkat etmek ve asla almamak gerekir. İlgili kuruluşlar tarafından onaylı, sertifikası olan ürünleri kullanarak cilt temizliği yapmak kişilerin sağlıkları açısından da önemlidir. Organik cilt temizleme ürünleri normal cilt temizleme ürünlerine göre biraz daha pahalı fiyatlar ile satılmaktadır.”

 

Sağlıklı Bir Yaşam Dileğiyle…

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

org-antiagin

Organik Kozmetik Ürünlerin Faydalarını Biliyor musunuz?

Hanımların çoğu kozmetik ürünler kullanmaktadır. Cilt için önemli olan ise hem doğal olmak hem de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir