Anasayfa / Organik / Organik Domatesin Besin Değerini Biliyor musunuz?
domates-besindegeri (4)

Organik Domatesin Besin Değerini Biliyor musunuz?

domates-besindegeri (5)Organik meyve ve sebzeler işlenmemiş şekilde sofralarınıza gelmektedir. Artık insanlar da katkı maddesi ile üretilen besinler nedeni ile ne yiyeceklerini bilemiyorlar.

 

Çünkü artık her şey doğallıktan çıktı ve birçok hastalıkları da beraberinde getiriyor.
İnsanlar ise artık imkânı oldukça doğal olanlarını tercih ederek en doğrusunu yapıyorlar. İmkânı olan domates fidesini kendisi yetiştirip ekiyor ve elleriyle kendi besliyorlar.

domates-besindegeri (3) Organik Domates
Organik domates bile farklı koku veriyor ve insanın damak zevkini arttırıyor. Bir kere yiyen insan bir daha yemek istiyor. Organik üretilen domatesler ilaç veya suni gübreler içermez. Sadece organik gübre ve su ile beslenirler. Domates en faydalı besinlerden biridir.
Organik Domatesin Faydaları
İnsan vücudundaki kanı temizler, kanseri riskini önler, kalp sağlığını korur, gözlere faydaları bulunmakta ve daha birçok faydaları bulunmaktadır. Organik olan domates her zaman tezgâhlarda bulunmaz. En iyi domates daha çok yazın bulunur. Şekilleri bozuk olan domates organik gibi durmaz ve pek tercih edilmez, ancak şekli bozuk olanlar organiktir Organik domatesin fidesini bile yetiştirmek çok uzun zaman alıyor ve büyük bir emek sarf etmek gerekiyor.
Besin Değerleri
Besin değerleri olarak a vitamini ve c vitamini görevini yapmaktadır. Domatesin diğer faydaları ise kemik yapısını güçlendirir, cildi güzelleştirir, vücuttaki şekeri düzenler, kan basıncını düşürür, gribi önler, kolesterolü kontrol eder, yaşlanmaya karşı savaşır.

 

Bir öncesi yazımız olan Organik Salatalığın Faydaları ve Besin Değerleri başlıklı makalemizde organik salatalık faydaları ve besin değerleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

org-antiagin

Organik Kozmetik Ürünlerin Faydalarını Biliyor musunuz?

Hanımların çoğu kozmetik ürünler kullanmaktadır. Cilt için önemli olan ise hem doğal olmak hem de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir