Anasayfa / Annelere Özel / Bebeklerde Takviye Gıdada Organiğin Önemi

Bebeklerde Takviye Gıdada Organiğin Önemi

Organik ek gıda ile artık bebekleriniz güvende

Teknolojinin gün geçtikçe gösterdiği gelişim, ne kadar büyük kolaylıklar getiriyor olsa da bir yandan da dünyanın hızla kirlenmesi ve yediğimiz her besinin bizi zehirlemesi anlamına geliyor. Doğal olanı bulmanın neredeyse imkansız olduğu günümüz koşullarında besinlerdeki kimyasal ürün, koruyucu madde, renklendirici ya da kirlilik etkisinden en çok da minikler etkileniyor, gelecek nesillerin sağlığı hakkında endişelenmemiz bir yana aileler için bebeklerini nasıl beslemesi gerektiği sorunsalı akıl karıştırıcı bir hal alıyor. Organik ek gıda ve önemi ise tam bu alanda devreye giren bir başlık. İleride oluşabilecek sorunları önlemesinden, bebeklerin sağlıklı bir büyüme süreci geçirebilmesi için büyük önem taşıyan ek gıdalarda organiği tercih etmenin farkını birlikte göreceğiz.

Annenin beslenmesine bağlı olarak anne karnında olduğu günlerden itibaren beslenmesinde kimyasallıktan ve yapaylıktan nasibini alan bebekler için sağlık konusu oldukça düşündürücü. Her açıdan korunmasız olan bebeklerimiz için bizler doğanın nimetlerini sunmaya çalışırken teknoloji ve sanayileşme araya girerek yarardan çok zarar veriyor. Bebeklerin anne karnındaki beslenmesi kadar sonradan alacağı anne sütü ve sütü üreten annenin de beslenmesi önemli. Ancak doğumdan sonraki altı aylık sürecin sonrasında anne sütünün de yeterli gelmemesi ve farklı besin gruplarının sağlayacağı faydalara ihtiyacı olan bebekler için gıda takviyesi devreye giriyor. Gıda takviyesinin başlaması ile birlikte beslenme için doğal ve organik ürün seçimi mevzusu da gündeme geliyor.

Minik bebeklerimiz için kimyasal içerikli ürünler vermek ileride oluşabilecek birçok kalıcı rahatsızlığa anne eli ile davetiye çıkarmak anlamına gelirken, ne yazık ki birçok aile bu konuya gereken özeni göstermiyor. Market ürünleri ya da pazardan almasına güvendiği ilaçlı ya da kimyasallarla beslenen ürünleri bebeklerine mama olarak veren aileler, farkında olmadan ve faydalı olduğuna inanarak bebeklerinin gelişiminin olumsuz etkilenmesine yol açıyor.

organik ek gıda

Basitçe düşünürsek birçoğumuz meyve ve sebzelerin eski tadını vermediğinden, hemen bozulduğundan ya da ne kadar yesek de faydasını göstermediğinden şikayet ediyor. Bu kimyasallı besinleri ısrarla faydalı olacağına inanarak bebeklerimize ek gıda olarak vermek ise oldukça düşündürücü bir yanlış. Her şeyden kıymetli olan bebekleriniz için siz de organik bebek maması ile takviye yapabilir ya da organik ürünler ile yapılan ev yapımı mamaların bebeklerinizin gelişiminde yaratacağı farkı görebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Vegan Beslenmenin Çocuklarımız için Faydaları ve Zararları Nedir? ile eksileri ve artıları ile çocuklarda vegan beslenme kurallarını öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir