Anasayfa / Organik / Organik Meyve Neden Tüketilmeli?
yaz-meyveleri1_270515

Organik Meyve Neden Tüketilmeli?

yaz-meyveleri1_270515Çağımızda organik meyve sebze bulmak oldukça zor bir hal almıştır. Her şeye bulaşan hormonlu yiyecekler hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Artık meyve veya sebze bulmak gerçekten zor bir durumdur ve sağlığımızı tehlikeye atan bu hormonlu yiyeceklerden uzak durmanız ve seçeceğiniz meyvelerin organik olmasına özen göstermelisiniz.

 

 

 

 

Organik Meyve Tüketmenin Önemi

Hormonlu yiyeceklerden uzak durmak için en güzel çözüm her şeyi mevsiminde tüketmektir. Mesela kışın ortasında domates, salatalık, çilek, karpuz gibi meyve sebzeler genellikle hormonlu olarak yetiştirildiği için tüketmemek gerekmektedir. Yazın ise kış meyve sebzeleri tüketilmemelidir. Her şeyi mevsiminde tüketmek ve sağlıklı yaşamak sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarır.  Organik meyveler hormonlu meyvelere göre daha lezzetlidir. Sağlık açısından da yararlı olduğu için çocuklarınızla beraber düzenli olarak tüketebilirsiniz.

12_07072012144709 (1)

Hormonlu meyve sebze zararlı olduğu için tüketmemek gerekmekte peki ya organik meyve sebzeyi neden tüketmemiz gerekmektedir? Organik ürünler temiz, sağlıklı, lezzetli, besleyici ve güvenilir ürünlerdir. Organik ürünlerin yetiştirilmesinde hormon, antibiyotik, böcek öldürücü, suni gübre gibi sağlığa zararlı maddeler kullanılmadığı için organik olan meyve sebzeler daha sağlıklı olduğu belirtilmiştir. Bunların yanı sıra organik olan ürün vitamin ve mineralleri daha yüksek olduğu için oldukça besleyicidirler. Lezzetleri ise organikler tamamen topraktan beslediği için toprak kokusunun güzelliğini ve toprağın içerisinde bulunan minerallerle yetiştiği için doğadan gelen gerçek bir lezzetleri vardır.

ilac-kalintisina-yakin-takip-48886

 

Bir önceki yazımız olan Organik Ürünlerin Fiyat Farkının Sebebi başlıklı makalemizde Organik Ürünler ile Organik Olmayan Ürünler Arasında Ki Farktan ve Farkın Sebebi hakkında bilgiler verilmektedir.

 

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

org-antiagin

Organik Kozmetik Ürünlerin Faydalarını Biliyor musunuz?

Hanımların çoğu kozmetik ürünler kullanmaktadır. Cilt için önemli olan ise hem doğal olmak hem de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir