Anasayfa / Moda / Spor Keyfinizi Organik Giyim Tamamlasın

Spor Keyfinizi Organik Giyim Tamamlasın

Organik spor kıyafetler ile spor hiç olmadığı kadar sağlıklı

Hepimiz içimizden gizliden gizliye bir koşu atleti, bir dağcı ya da bir bisikletçi yaşatıyoruz. Durum bu kadar uçlarda olmasa da çoğumuzun hayatında sporun sağlık için değişmez bir önemi var. Peki hayatımızı renklendiren spor için en idealini seçmek istemez misiniz? Spor kıyafetleri açısından doğru seçimi yapmak sporun hakkını vererek yapabilmeniz açısından önem taşıyor. Buna ek olarak organik spor kıyafetler ile hem son modayı hem de son teknolojiyi yakalamak mümkün oluyor.

Uzun yıllardır sporcular, performansları ve bu performansı etkileyen ekipmanlar hakkında büyük araştırma ve projeler yapılıyor. Giysiler ise bu alanda mercek altına alındığı takdirde bir adım ya da bir saniye hatta belki daha fazla önde olmak anlamına gelebiliyor. Peki vücudumuza bu giysilerin etkileri neler oluyor?

Spor giyimde zehir skandalı

Spor giyim ürünleri konusundaki tercihlerimizin önemini anlatabilmek adına 2014 Dünya Kupası günlerine değinelim. Bu sene içerisinde 14 milyara mal olan yarışmalarda Adidas, Nike, Puma gibi dev markalar tarafından üretilen giyim ürünlerinin eldivenden çoraba kadar birçok farklı türünde sporcular için zararlı olan kimyasal maddelere rastlandı. Adidas bu konuda redde bulunsa da diğer markalar dikkat edileceği konusunda açıklamalarda bulundu. Ancak sektör liderlerinin daha da uzayan bu olaylara dahil olması hayatında spora yer veren herkesi düşündürmeye başladı.

organik spor kıyafetler

Polyester kanser mi yapıyor?

Performans gösteren kişilerin de aşina olacağı üzere sportif giyimde tercih edilen ürünlerde çok sık polyester kullanılıyor. %100 polyester etiketi taşıyan giysiler yumuşacık dokusu ile sporcular başta olmak üzere herkesin ilgisini çekse de aslında plastik yapımında dahi kullanılan bu kimyasal, meme kanseri ile bilimsel olarak kanıtlandığı üzere ilişkisi bulunuyor.

Siz spor yaparken terleyen vücudunuz giysilerde bulunan kimyasal ürünleri tetikliyor ve vücudunuzun kimyasallar ile karıştığında verdiği tepkiler kas ağrılarından nefes daralmasına, mide bulantısından hızlı yorulmaya kadar birçok yan etkiye yol açıyor. Vücut sıcaklığının ve neminin artışı ise kimyasalların etkisini göstermesi için daha da etkili oluyor.

organik spor kıyafetler

Sporda da doğal farkı

Tüm bu durumlar düşünüldüğünde sporun sağlığınız için yapıldığını sanıyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Siz de her konuda olduğu gibi giyimde de organik ürünleri takip edebilir, doğal elyaf, koton, hatta geri dönüştürülebilir elyaf gibi farklı dokuları deneyebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Doğal Şeker ve İşlenmiş Şeker Arasındaki Farkları Biliyor musunuz? ile doğal şekerler ve yapay şekerler arasındaki farkları öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir