Ülkemizde organik ürün arayışı giderek artsa da organik tarım altında ürün yetiştiriciliği bir o kadar az bulunmaktadır. Gençler artık organik ürün yetiştiriciliğine mera salsalar da uygun arazi bulma zor olmaktadır.
Kentten köye göç başlamış ve insanlar kendi ürünlerini kendileri yetiştirmeye başlamışlardır. Organik pazar arayışları ve organik ürünlerin pahalı olmalarına karşı kendi ürünlerini kendileri yetiştirmek istemişlerdir. Organik tarım nasıl olur tabi yeterince bilgi sahibi olmadan üretime başladıkları için istedikleri verimi de çoğu zaman alamamaktadırlar.
Organik tarım aslında toprağın hangi ürüne daha elverişli olduğunun tespiti yapıldıktan sonra yapılacak bir iştir. Toprakta bulunan eksik maddeler araştırma sonucu teşhis edilip daha sonra toprağa eksik maddenin verilmesiyle ve uygun şekilde işlenmesiyle başlanmaktadır. Sebze yetiştiriciliği elbet çok emek isteyen bir tarım çeşitlerinden biridir. Organik tarım demek toprağa verilecek gübrenin bile organik olması demektir.
Genellikle tarım işi ile uğraşan herkes; tavuk, küçük-büyük baş hayvan gübresi kullanmaktadır. Bu gübre çeşidi hayvanların bitkilerden aldığı vitamin ve diğer bileşenlerle harmanlandığında ortaya çok etkili bir gübre çıkmaktadır. Hayvan gübrelerinin bir süre dinlenmesiyle tarım alanına uygulanması daha sonra sulanması gerekmektedir. Suyun yeteri miktarda verilmediği takdirde ürünler aşırı gübreden hasar görür ve istenilen ürün elde edilmemektedir.
Hastalıklara karşı tarım mühendislerinin yardımlarıyla müdahale edilmeli ve önüne geçilmelidir. Organik tarım için bilgi sahibi olmak ve bu işin uzmanları tarafından gözetim altında yapmaları ile istenilen ürün miktarına ulaşılabilmektedir.
Ülkemizin organik tarıma olan rağbeti de bireylerin yeteri kadar bilgi sahibi olduktan sonra bilinçli, üretim ile ortaya çıkan sonuçlar gerçekten çok iyi durumlardadır.
Bir öncesi yazımız olan Güvenilir Sağlıklı Sebzeler başlıklı makalemizde Organik Sebzelerin Yararları ve Özellikleri hakkında bilgiler verilmektedir.
2 yorum
Geribildirim: Organik Tarım Tarihi » Organik Blog | Organik Ürün | Organik Alışveriş | Organik Gıda
Geribildirim: Organik Tarımın Tarihi » Organik Blog | Organik Ürün | Organik Alışveriş | Organik Gıda