Anasayfa / Veganlara Özel / 2 Farklı Sebze, 2 Harika Vegan Burger Tarifi

2 Farklı Sebze, 2 Harika Vegan Burger Tarifi

Sebzelerle çeşitlenen vegan burger tarifleri

Hamburger dendiği zaman birçoğumuzun aklına sağlıksız fast food türevleri geliyor olabilir. Elbette veagnlar hariç! Vegan ya da vejetaryen beslenme için oldukça ideal olan bu farklı vegan burger tarifleri sayesinde sebzelerin faydalarını hamburger lezzeti ile bir araya getirebilirsiniz. Çocukların da oldukça seveceği farklı sunum seçeneklerine sahip olmanız da cabası.

 

Brokoli burger

A, C ve K vitaminlerinin yanı sıra demir, kalsiyum ve beta karoten içeren bu brokolili tarife bayılacaksınız.

400 gr suyu süzülmüş nohudu bir bardak su ile birlikte kaynaması için ocağa alın. Kaynayınca 10 dakika daha dinlendirerek iyice suyunu çekmesini bekleyin. Bu esnada 200 gr. sapsız ve ince kıyılmış brokoliyi haşlayın ve süzün. Bir tencere içinde bir yemek kaşığı zeytinyağı, 50 gr. ince kıyılmış yeşil soğan ve 50 gr. da ince kıyılmış kırmızı soğanı soteleyin. İyice yumuşayan soğanlara 2 çay kaşığı kimyon ilave edin.

Mutfak robotunuzun içerisine 50 gr. haşlanmış kuskus, brokoli, soğan karışımını, nohutu ve ek olarak 1 yemek kaşığı tahini koyup köfte hamurunuzu hazırlayın. İyice harmanlanan karışımın içerisine 60 gr. galeta unu ve bir diş ezilmiş sarımsak ile birkaç damla limon suyu ilave ederek birkaç kez daha robottan çevirip karışmasını sağlayın. Köfte şeklini verdiğiniz bu karışımı 25 dakika önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirerek hamburgerinizi hazırlayın.

vegan burger tarifleri

 

 

Patlıcan burger

Enine yarıya ayırdığınız patlıcanı sonrasında 4’e bölün. İki yüzüne de zeytinyağı sürdüğünüz patlıcanları 230 derecelik fırında her iki yüzünü de 5’er dakika olacak şekilde pişirin ve işlem bitince fırını 200 dereceye düşürün.
1 adet ince kıyılmış soğanı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte iyice yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcanları, soğanları ve ek olarak 30 gr. doğranmış biberi, bir avuç taze maydanozu, 1 diş ezilmiş sarımsağı, 1 yemek kaşığı çam fıstığını, 1 çay kaşığı tuz ve kimyonu, en son olarak da 120 gr. galeta ununu ilave edip mutfak robotundan iyice karışana kadar geçirin. Köfte şekli verdiğiniz harcın her iki yüzünü de fırında kızarana kadar pişirin ve ekmeğin arasında patlıcan burger farkını deneyin.

 

 

Bir önceki yazımız olan Minimalist Felsefe ile Hem Zihne Hem Bedene Sakinlik Katın ile zihninizi ve bedeninizi minimalizm felsefesi ile daha zinde kılmanın yollarını öğrenebilirsiniz.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir