Anasayfa / Veganlara Özel / Bir Veganın Yemeği: Akşam Ne Yemeli, Nasıl Hazırlamalı?

Bir Veganın Yemeği: Akşam Ne Yemeli, Nasıl Hazırlamalı?

Vegan yemekleri hakkında merak ettikleriniz

Veganlık bilindiği gibi hayvanlardan elde edilen ya da kaynağı hayvansal üretime dayanan hiçbir gıda ya da ürünü tüketmemeyi gerektiriyor. Böylesi bir kural da elbette veganların ne yiyebileceği ve beslenmesi konusunda da soru işaretleri yaratıyor. Beslenme, veganlığın büyük bir payını kapsarken gün içindeki beslenmenin de aynı şekilde akşam yemekleri büyük bir kısmını kapsıyor. Peki bir veganın akşam yemeğinde neler olmalı, vegan yemekleri ile akşam yemekleri nasıl daha keyifli kılınmalı? Siz de akşam yemeği örneğinden yola çıkarak vegan beslenmeye dair bilgiler edinin.

Önce çorba

Çorba ile öğünlerinize başlamak tokluk hissini arttırmak ve doygunluğa daha çabuk kavuşmak için ideal. Vegan beslenmeye uygun bir çok çeşidi ile lezzetli çorbalar yapmak da oldukça kolay. Elbette kimyasal ve sanayi üretimi ürünlere karşı duruşu ile veganların çorba yaparken kullanacağı malzemeleri organik ürünler içerisinden seçmesinde de büyük yarar var.

Et tüketemediği için alternatif protein kaynaklarına ihtiyaç duyanlar veganlar için organik mantarlar ile yapacakları çorbalar oldukça faydalı olacaktır. Mantarları yıkayıp doğradıktan sonra tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurun, suyunu salıp geri çekene kadar bekleyin. Üzerine biraz un, biraz da kaynar su ekleyip bir avuç da tel şehriye atın. 5-6 dakika pişirdikten sonra soya sütü ve dereotu ekleyebileceğiniz çorbanızı ayrıca tuz ve karabiber ile daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

vegan yemekleri

Ana yemekte köfte var

Veganların köfte lezzetinden mahrum kalacağını sananlara bir Arap mutfağı klasiği olan falafel köftesini önermeden geçemeyiz. İki bardak önceden ıslatılmış nohut, bir bölünmüş soğan, yarım demet maydanoz, 4 diş organik sarımsak, 2’şer tatlı kaşığı kırmızı biber ve kimyonu rondoda iyice karışana kadar ezin. Karışımı kaba alıp içine 2  yemek kaşığğı un ekleyin ve yoğurduktan sonra buzdolabında bekletin. İstediğiniz gibi şekillendirip kızartın ve protein deposu, organik baharatlar ile tatlandırılan köftelerinizin tadını çıkarın.

 

Tatlısız olmaz

vegan yemekleri

4 bardak organik bal kabağı ve bir adet organik elmayı rendeleyerek az yağ ile tavada çevirin. İçine bir tutam tarçın ekleyin ve bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alıp içine ceviz ve şeker ekleyin, üçgen şeklindeki yufkalara soya sütü ve yağdan oluşan karışımı sürdükten sonra kabaklı – elmalı karışımdan koyarak ruloları hazırlıyoruz. Ruloları 180 derecede fırında pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Mis Gibi Bir Köy Kahvaltısına Ne Dersinizile organik ürünlerden oluşan bir köy kahvaltısı hazırlamanın püf noktalarını ve faydalarını öğrenebilirsiniz.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir