Anasayfa / Veganlara Özel / Veganlık Neden Tercih Ediliyor
vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (5)

Veganlık Neden Tercih Ediliyor

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (13)Veganlık; hayvanlara zarar vermekten kaçınmak, hayvanların kullanılarak üretildiği besinleri tüketmemek amacıyla kişiler tarafından tercih edilmektedir. Çoğu kez hayvansal kaynaklı besinlerin, hayvanlardan onlara adeta eziyet edecek şekilde elde edildiğini bilen toplumun büyük bir çoğunluğu; bu beslenme tarzına şiddetli bir şekilde karşı çıkmaktadır.

Hayatın içerisinde aktif ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye devam eden vegan kişiler; hayvansal gıdalardan alınacak olan bazı mineral, doymuş yada doymamış yağ veya protein ve vitaminlerin, bitkilerden de doğal yollar aracılığıyla insan vücuduna alınabildiğini vurgulamaktadırlar.

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (11)

Beslenme şekillerini organik ürünler yoluyla daha sağlam bir şekilde karşılamayı hedef alan veganlar; organik olarak üretilen ve katkı maddelerinden oldukça uzak olan sağlıklı bitki, sebze ve meyvelerden; yaşamlarını sürdürebilmek için gerekli olan besin ögelerini karşıladıklarını belirtmektedirler.

Hayvanlara ve dolaylı yoldan olsa dahi aynı şekilde doğaya zarar vermeden beslenmek isteyen veganlar; hayvansal ve hayvansal kaynaklı ürünler yerine, yine aynı protein, mineral, yağ asitleri ve vitaminleri organik olarak, çevreye zarar vermeden bitkilerden karşılamayı tercih ediyor.

vegan-beslenmenedir-organikciyizbiz (14)

Vegan beslenme gösteren veganlar; hayvansal süt ve süt ürünleri, bal, balık, yumurta ve diğer tüm hayvansal kaynaklı besinleri kullanmayı reddetmektedirler. Bunların yerine; mantar, baklagillerin tümü, bitki ve tahıllardan gerekli olan besin ögelerini almayı tercih etmektedirler.

Veganlık, veganlar için sadece beslenme ile de sınırlı kalan bir yaşam biçimi değildir. Gıda sektörünün haricinde, giyim ve kozmetik sektöründe de bitkisel ham maddelerin kullanılmasını tercih eden veganlar; hayvanların birer eşya ya da kullanılacak madde gözüyle bakılmasının önüne geçilmesini istiyorlar ve buna uygun olarak da yaşamlarını sürdürüyorlar.

 

Bir öncesi yazımız olan Organik Meyvelerin Sindirime Faydası Nedir? başlıklı makalemizde Organik Meyve hakkında bilgiler verilmektedir.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir