Anasayfa / Yemek Tarifleri / En Sağlıklı Tarif: Bu Kurabiyenin İçinde Un, Şeker Yok!

En Sağlıklı Tarif: Bu Kurabiyenin İçinde Un, Şeker Yok!

Unsuz ve şekersiz sağlık deposu yulaflı kurabiye tarifi

Sağlıklı beslenmeye çalışan herkesin temel amaç ve prensiplerinden biri karbonhidratı hayatından çıkarmak. Ancak hamur işleri hayatımızda olduğu sürece bu ne yazık ki düşünüldüğü kadar kolay olmuyor. Peki siz de kurabiye gibi en sevilen hamur işlerinden birini sağlığınız için en uygun şekilde tüketmek istemez misiniz? O zaman birlikte unsuz ve şekersiz yulaflı kurabiye tarifi denemeye!

Sağlıklı atıştırmalık vakti

Atıştırmalık dendiği anda akla hemen sağlıksız abur cuburlar geliyor olabilir. Ancak doğal ve sağlıklı yaşama gönül veren herkesin bu atıştırmalıkları sağlık deposuna dönüştürmenin çok da keyifli olacağını bilmeleri gerekir. Hem lezzetli olsun hem de sağlığıma faydalı olsun ama ara öğünlerde tüketmeye uygun pratiklikte olsun dediğiniz tarifler arıyorsanız bunun için yulaf ezmeli kurabiye tarifini deneyerek işe başlayabilirsiniz.

yulaflı kurabiye tarifi

Malzemelerimiz:

1 adet olgun muz

3 su bardağı yulaf ezmesi

Bir avuç dolusu karışık kuru yemiş (tercihen fındık veya ceviz)

3 adet yumurta

Kuru üzüm, kayısı gibi kuru meyveler (Kıvama uygun olarak göz kararı ayarlanabilir)

2 çay  kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırarak, beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpın. Bir yandan da seçmiş olduğunuz kuru yemişleri blendırdan geçirin. Kuru yemişleri kurabiyenizin çıtır çıtır olması ve yerken tadını alabilmeniz için hafif iri taneli bırakabilirsiniz. Yulaf ezmesini bir kaseye alın, kuru yemiş ve yumurta beyazlarını ilave edin, muzu çatal yardımı ile iyice ezin ve tarçınla birlikte yulafın içine bu malzemeleri de ekleyin. Malzelerinizi hamur kıvamı alana kadar karıştırın ve gerekli gördüğünüz kadar kuru meyve ilave edin. Bir tepsi üzerine karışımdan birer kaşık alıp birbirinden ayrı şekilde dizin , 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Hazırlanması kadar taşıması da oldukça pratik olan bu keyifli tarif ile konuklarınızı da etkileyebilir ya da çocuklarınız için karbonhidrattan uzak atıştırmalık alternatifleri yaratabilirsiniz. Kuru yemiş ya da meyve konusundaki çeşitlilik sayesinde kendi tariflerinizi çeşitlendirmeniz de mümkün.

 

Bir önceki yazımız olan Evde Kendiniz Yapabileceğiniz 10 Kolay ve Doğal Temizlik Malzemesi Fikri ile maden suyu tüketmenin faydalarını öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir