Anasayfa / Organik Ürünler / Binlerce Yıllık Bir Sağlık Mucizesi: Zeytinin Faydaları

Binlerce Yıllık Bir Sağlık Mucizesi: Zeytinin Faydaları

Çekirdeğinden yağına zeytinin faydaları

İnsanlık tarihinin bildiği en eski bitkilerden olan zeytin, çekirdeğinden yağına, yaprağından tadına doyum olmayan etli kısmına kadar şifanın diğer adı olarak anılıyor. Barış ve bereketin sembolü olmasını verdiği bu zengin sağlık içeriğine de borçlu olan organik zeytinin faydaları saymakla bitmiyor, kahvaltı sofralarından eksik etmediğimiz zeytini faydaları sayesinde hayatımızın her alanında kullanmak gerekiyor.

Zeytin faydaları ile şifa dağıtıyor

Yağ içinde çözünen vitamin grubu olan A, D, E ve K vitaminlerince oldukça zengin bir içeriğe sahip olan organik zeytin aynı zamanda mineral içeriğinin de oldukça yüksek olması ile biliniyor.

zeytinin faydaları

Yağının faydaları da en az kendisi kadar etkili olan bu harika bitkinin çağın hastalığı kansere karşı önleyici olduğu, özellikle doğal olarak tüketilmesine dikkat edildiğinde kalın bağırsak, mide, pankreas ve prostatı bir zırh gibi koruduğu düşünülüyor.

Kalp ve damar hastalıklarından da koruyan bu harika besinin özellikle de yağının faydaları ile birçok bitkisel yağdan ayrıldığını görmek mümkün. Öyle ki yağı faydaları ile Akdeniz insanlarının yüksek enerjisinin ve uzun ömürlü oluşunun sırrı olduğu düşünülüyor.

Her bir yanı faydalı diye boşuna demedik. Zeytin yaprağı faydaları ile en az bu meyvenin kendisi kadar etkili. Çay olarak tüketebileceğiniz bu yapraklar antioksidan ve antibakteriyel özelliği ile kan şekerinden kolesterol seviyesine kadar birçok anlamda düzenleyici olabiliyor.

zeytinin faydaları

 

En güzel Tanrıçaların sembolü haline gelmiş olan zeytin, aynı zamanda saç ve cilt için de oldukça etkili bir bakım ürünü. Güzelliğini doğal yollardan korumak isteyenlerin tercihi zeytin yaprağından yağına her türlü kullanıma uygun olması sayesinde tüketim alanını da genişletiyor.

Zeytinin iyi geldiği alanları saymakla bitirmek pek mümkün değil. Kemikleri güçlendirmesi ve karaciğer gelişimini desteklemesi ile çocukların da tüketmesi oldukça önemli olan bu harika besin, mutfaklardan eksik edilmemeli. Zeytin yaprağı faydaları ile soğuklarda sizleri gripten korurken, zeytin yağı faydaları ile genel olarak bağışıklık sistemini onarabiliyor.  Bu sayede çocuklar için doğal bir ilaç arayan ebeveynlere de çözüm sunabiliyor.

Bir önceki yazımız olan Bebeklerde Takviye Gıdada Organiğin Önemi ile bebeklerde takviye gıdada organik ürün seçmenin önemini öğrenebilirsiniz.

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

organik-zeytinyag (5)

Organik Zeytin Yağı Nasıl Anlaşılır Ve Faydaları Nedir?

Zeytinyağı zeytinden elde edilen, birçok amaçla kullanılan bir yağ çeşididir. Özellikle Akdeniz ülkelerinde sıklıkla kullanılır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir