Anasayfa / Organik Ürünler / Çörek Otu Deyip Geçmeyin, Her Derdinize Deva Bulun

Çörek Otu Deyip Geçmeyin, Her Derdinize Deva Bulun

Saymakla bitmeyen çörek otunun faydaları

Peygamberimizin kendisi için ölüm haricindeki her derde deva olacağını söylediği çörek otunun faydaları saymakla bitmiyor desek yeridir. Eğer siz de bu mucizeyi henüz keşfetmediyseniz daha fazla geç kalmayın deriz.

Çörek otunun yalnızca ülkemizde değil dünya genelinde de faydaları ile büyük bir ünü var. Öyle ki birçok prestijli üniversitenin bu konuda araştırmaları ve açıklamaları mevcut. Bilim insanlarına göre hastalıkların nedeni en basit şekliyle bağışıklık sisteminin zayıflaması. Ancak çörek otu tüketmenin bu şekilde birçok hastalığı önlemesi yani bağışıklığınızı size yenilenmiş şekilde vermesi mümkün.

Timokinon ve nigelon size oldukça yabancı gelebilmesi mümkün iki farklı madde. Oysa çörek otunun yararları hakkında araştırma yapanların oldukça iyi bildiği bu iki farklı maddenin hücre ölümünü engellediği bilimsel bir gerçek. Bu durum kanser için oldukça etkili bir alternatif tedavi fikri meydana getirirken, kemoterapi kullananlar için de çörek otu tüketmenin önerildiği biliniyor. Çünkü çörek otu besin değerini katlayan bu harika ve özgün bileşenler kemoterapi ilaçlarının etkisini arttırırken hücreleri ise toksik maddelerden arındırmaya yardımcı oluyor.

çörek otunun faydaları

Bilinmeyen faydalar

Çörek otunu yalnızca hamur işlerinin tatlandırıcısı olarak tanıyor olabilirsiniz. Oysa çörek otu tüketmenin yararları için küçük bir liste yaparsak karşımıza bu faydalı maddeler çıkacaktır:

  • Bağışıklık sistemini destekler.
  • Hücreler için antioksidan etki sağlayarak yaşlanma etkilerine meydan okur.
  • İltihapların oluşumunu önler.
  • Solunum sistemi ve eklemler için oldukça rahatlatıcı faydaları vardır.
  • Kansere karşı kişileri korurken kanser hastalarının ise iyileşmesini destekler.
  • Kan şekeri seviyesini dengeler.
  • Öksürük, yorgunluk ve hazımsızlık gibi gündelik sorunlar için hızlı bir çözümdür.
  • Uzun vadede kalp sağlığını koruyarak damar sertleşmesini engeller.
  • Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
  • Mevsimler alerjileri önler.
  • Loğusa annelerin sütünü arttırdığı görülür.

Salata ve hamur işlerinin vazgeçilmezi olan çörek otu yağı da kendisi gibi birçok faydayı barındıran bir diğer alternatif ürün. Sindirimi ve bağırsak içinde emilimi kolaylaştıran çörek otu yağını soğuk algınlığı, boğaz ağrısı şikayetler için acil durumlarda rahatça deneyebilirsiniz. Dilerseniz organik çörek otunu bal ile karıştırarak da deneyebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan Bu Mevye-Sebzelere Dikkat: En Çok Tarım İlacı İçeren Ürünler Bunlar! ile en çok tarım ilacına maruz kalan meyve sebzeleri öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

organik-zeytinyag (5)

Organik Zeytin Yağı Nasıl Anlaşılır Ve Faydaları Nedir?

Zeytinyağı zeytinden elde edilen, birçok amaçla kullanılan bir yağ çeşididir. Özellikle Akdeniz ülkelerinde sıklıkla kullanılır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir