Anasayfa / Organik / Organik Yaşamın Püf Noktaları

Organik Yaşamın Püf Noktaları

Organik yaşam kuralları tüm hayatınızı değiştirecek

Daha sağlıklı ve elbette mutlu bir yaşam geçirmek için öncelikle beslenmenize doğallık katmanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Organik gıdalar tüketmeye karar vermek demek, aslında doğallık için en önemli adımı atmanız demek. Zamanın ilerlemesi, teknolojinin gelişmesi derken doğal ürünler bulmak gittikçe güçleşti. Ancak siz de doğru adımlar ile organik yaşam kurallarını kolaylıkla takip edebilir ve oldukça farklı bir hayata kucak açabilirsiniz.

Sağlıklı yaşam bu doğal sırlardan geçiyor!

Öncelikle hayatınızda yer açmanız gereken önemli bir nokta spor oluyor. Eğer hayatınızda doğru bir şekilde yapılan düzenli spora yer açarsanız bu da yaşınız ilerlese de genç görünmeniz anlamına geliyor. Yapılan bilimsel araştırmalar gün içinde 15 dakika dahi spor yapmanın insan ömrünü 3 seneye kadar uzatabildiğini gösteriyor. Vücudunuzu spor ile dengeli bir şekilde yormak elbette uykunuzun da daha derin yani verimli olmasını sağlıyor. Özellikle de sabah uyanılan saatlerde kahvaltı öncesinde uzun süre olması şart olmaksızın yürüyüşler yaparak güne başlamak ya da yemek sonrasında basit hareketler yapmak eminiz size de çok iyi gelecek.

organik yaşam

Uzun yaşamın bir diğer sırrı da tabi organik bitkisel beslenme ile mümkün olabiliyor. Yapılan çalışmalar bitkisel ağırlıklı beslenmenin, et yoğunluklu beslenmeye göre daha uzun yaşam sağladığını gösteriyor. Sebzeleri az yağlı, meyveleri ise taze tüketmek oldukça önemli. Ancak bu beslenmenin bir diğer önemli kuralı da organik beslenmeye dikkat etmeniz şüphesiz.

Hayatınıza faydaları ile bilinen yiyecekleri alışkın olmasanız da yavaş yavaş katmaya çalışın. Örneğin avokado gibi egzotik ürünler ya da iri yeşil yapraklı ıspanak, marul gibi organik meyve sebzeler hayatınızda büyük değişiklikler yaratmadan önce başlangıç olarak denemeniz gereken detaylar olabilir. Ürünlerinizin doğal ortamlarda ve kimyasallardan uzak şekilde yetiştirilmiş olduğundan emin olmanız, iç rahatlığınız gibi sağlığınız için de unutulmaması gereken bir unsur. Elbette kuruyemişlerin ve çiğ ya da kuru meyvelerin de harika birer ara öğün olacağını unutmayın.

 

 Bir önceki yazımız olan Vücudunuzda Sorun Ne Olursa Olsun Hızlıca İyileşme Doğadan Olsun ile hızlı iyileşmeyi sağlayacak ve bağışıklığı güçlendirecek mutfak doğal mutfak öğrenebilirsiniz.

 

Facebook İle Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 Değerlendirme, Puan Ortalaması: 5,00
Loading...

İlginizi Çekebilir

organiktarim-organikürünler-organikciyizbiz (2)

Mutfakta Organik Ürünlere Yer Açmanız İçin Nedenler

Dünya nüfusunun artması çevresel faktörlerin değişimi ve kaynakların aynı kalması ve hızla tükenmesi yiyecek içecek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir